Konsulent: »Vi rider på en bølge«

Kaj Worsøe Jensen rådgiver danskere i at oprette selskaber i skattely, og han har kronede dage. Det har han mange år frem, hvis man skal tro ham selv, for regeringsledere får aldrig bugt med de mange skattely.

Tag ikke fejl af navnet. Anglo Corporate Services har danskere og svenskere som sin målgruppe for sin forretning, og forretningen går strygende. Virksomheden med de umiskendeligt engelske navn har specialiseret sig i at oprette og administrere selskaber i nogle af verdens mange skattely, og stifter Kaj Worsøe Jensen mærker den stigende interesse for danske offshore-aktiviteter.

»I allerhøjeste grad. Man rider på en bølge i den verden, der hedder offshore-aktiviter, offshore-placering og skatteplanlægning,« siger han over telefonen fra London, hvor Anglo Corporate Services, der har kontor i Danmark og Sverige. Hovedkontoret ligger dog – naturligvis fristes man til at sige – på Seychellerne.

»Vi rådgiver fra Hong Kong i øst til Panama i vest,« fortæller Kaj Worsøe Jensen om sit selskab.

»Vi har mange, mange danske kunder, der er bosiddende over det meste af verden. De fleste bor selvfølgelig i Danmark, men vi har kunder i alle Europas lande.«

Adspurgt om, hvem der hovedsageligt er kunder i forretningen, svarer Kaj Worsøe Jensen:

»Det er navnligt enkeltpersoner, der kommer, og som gerne vil beskytte deres velstand, deres ejendomme, kunstgenstande eller beskytte arvefølgen. Ellers er det erhvervsdrivende af den ene eller anden art, der gerne vil have råd om konstruktioner, så de kommer bedre på vej med deres skatteplanlægning.«

Ingen kan lukke skattelyene

Anglo Corporate Services’ hjemmeside viser et billede af et stort guldæg. Og ifølge Kaj Worsøe Jensen bliver skattelyene ved med at være netop det, for trods G8-ledernes trusler tror han ikke, at skattelyene kan sløjfes.

»Det kommer aldrig til at ske. Det kan ikke lade sig gøre. Det er utopi. Statsledere siger, at de vil opnå så og så meget, velvidende at det aldrig vil komme til at ske. Der er alt for mange spillere i det her virvar, som er uafhængige af andre stater, og som har sine egne love og sine egne spilleregler. Det kan man ikke sådan lige pludselig lave om på,« siger Kaj Worsøe Jensen, der kalder David Camerons udtalelser på G8-topmødet for ønsketænkning.

»Der er så mange meninger om, hvad der kan og ikke kan gøres, men at lave om på et lands interne lovgivninger – det kan man ikke bare gøre.«