Konkurser: Hård start på året for dansk erhvervsliv

I marts steg antallet af konkurser med 25 procent i forhold til sidste år. Særligt byggebranchen er hårdt ramt.

I byggebranchen steg antallet af konkurser i marts med 50 porcent i forhold til sidste år. ARKIVFOTO. Foto: Torben Christensen, Scanpix 2013 Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

414 danske virksomheder måtte dreje nøglen om i november. Det er en stigning på 25 procent i forhold til samme måned sidste år. Det fremgår af nye tal fra Bisnode, som opgør danske konkurser.

Udviklingen i marts betyder, at der samlet set var 1.051 konkurser i første kvartal af 2015, hvilket er en stigning på otte procent sammenlignet med første kvartal af 2014.

Stigningen for kvartalet sker på trods af en ellers glimrende start på året, hvor dansk erhvervsliv i januar oplevede det lavede antal konkurser for en januar måned i fem år. Det tyder på, at januar var en særlig måned, og at erhvervslivet fremover igen må vænne sig til et lidt højere niveau af konkurser. Det mener Martin Stabell, som er Risk Management Specialist hos Bisnode.

»Det er vigtigt at huske, at niveauet i 2014 måtte betegnes som meget lavt. Udviklingen i de seneste måneder er derfor på ingen måde alarmerende,” påpeger Martin Stabell.

Et nærmere kig på tallene viser, at det især er erhvervslivets store brancher, der har trukket konkurstallet op. Særligt byggebranchen er hårdt ramt med 69 konkurser, hvilket er 50 procent flere end sidste år. Inden for engros- og detailhandel er konkurstallet steget med 29 procent.