Kompetent vikar tager over i Flying Tiger Copenhagen

04BUSPix-Michael-Hauge-1217.jpg
Michael Hauge Sørensen skal løfte posten som adm. direktør for Tiger-butikkerne, indtil bestyrelsen og kapitalfonden EQT finder en mere varig løsning. Foto: Mads Nissen Fold sammen
Læs mere

Han har fået sin professionelle opdragelse i skokoncernen Ecco, hvor han blev ansat som trainee, da han var 20 år. Næsten 20 år efter, da Michael Hauge Sørensen var tæt på 40 år og selv havde banet vejen for at nå helt til tops i Ecco, sagde han uden varsel op som viceadministrerende direktør. Motivationen var der ikke mere, og turene mellem Eccos hovedkontor i Bredebro og hjemmet i Hamburg sled.

Siden da har Michael Hauge Sørensen sat fart på en dansk bestyrelseskarriere, men nu dukker han alligevel op som administrerende direktør – efter sigende kun som vikar, men dog med en betydelig opgave foran sig. Han er nemlig blevet sat i spidsen for Zebra, selskabet bag altmuligforretningen Flying Tiger Copenhagen, som engang var bedre kendt som Tiger. Kapitalfonden EQT købte 70 procent af selskabet for fire år siden, og siden er der blevet arbejdet intenst på at strømline og ekspandere den skæve forretning, der blev stiftet i 1995 af Lennart Lajboschitz.

Men manden, der for to år siden blev hentet til København for at bringe Flying Tiger Copenhagen videre under EQT, franskmanden Zavier Vidal, blev tilsyneladende fundet for let. Bestyrelsen handlede hurtigt ved udgangen af året og valgte med Michael Hauge Sørensen en af sine egne til at overtage roret. Michael Hauge Sørensen blev medlem af Zebras bestyrelse i 2013, få måneder efter han havde sagt farvel til Ecco, og formand Vagn Sørensen har fuld tillid til, at Michael Hauge Sørensen kan løfte opgaven som vikar, indtil bestyrelsen har fundet en ny administrerende direktør.

»Vi er meget glade for, at vi har en utroligt kvalificeret midlertidlig CEO, indtil vedkommende er på plads,« sagde Vagn Sørensen om Michael Hauge Sørensen tidligere på ugen.

I hvert fald ved han en hel del om det asiasiske marked, hvor han var en af nøglemedarbejderne i opbygningen af Eccos bemærkelsesværdige succes. Det er da også i Asien, nærmere betegnet Hong Kong, Michael Hauge Sørensen i dag har hjemme. Den asiasiske storby inspirerer ham, har han tidligere fortalt Børsen, fordi »byen har en høj puls«, og der er »en udpræget can do-attitude«, en kultur der passer den tidligere Ecco-komet godt. Foruden sit virke i Zebra har Michael Hauge Sørensen taget plads i en række andre danske detailhandelsvirksomheder, herunder modeportalen Boozt.com, IC Group, Pandora og Top-Toy, hvor han er formand.