Kommissionsformand: 2011 er tidsnok til reformer

2011 er lige akkurat tidsnok til at vedtage reformer af dagpenge og efterløn, hvis konklusionerne fra Arbejdsmarkedskommissionens rapport skal bruges til noget, påpeger kommissionsformand Jørgen Søndergaard.

Læs mere
Fold sammen
Hvis Folketinget vedtager reformer af efterløn og dagpenge i 2011, som de konservative presser på for, så er det tidsnok til at lukke hullet på 14 milliarder kroner i dansk økonomi, påpeger formand for Arbejdsmarkedskommissionen, Jørgen Søndergaard.

”I forhold til de strukturelle problemer i dansk økonomi, så vil man kunne opnå de effekter, vi har regnet med, hvis man sætter reformer i værk i 2011. Vi har under alle omstændigheder regnet med, at der er en vis afstand mellem offentliggørelse af rapporten og så den tid, hvor reformerne skal begynde at have en effekt,” siger han.

Arbejdsmarkedskommissionen kom torsdag med sin længeventede rapport, der slår fast, at skal holdbarhedsproblemerne i dansk økonomi løses, så skal der drastiske reformer til, men finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har kaldt til reformpause, så længe krisen raser. De konservative har presset på ved at sige, at reformpausen kun skal vare til 2011, og det er lige på et hængende hår, hvis konklusionerne fra rapporten skal kunne bruges til noget.

”Sådan som vores forslag er skruet sammen, så vil de første virkninger komme i 2011 og derefter gradvist blive større og større, og selvom man udsætter det, så de første virkninger kommer i 2012, så skal man nok kunne nå de 14 milliarder. Det afgørende er, at man ikke laver alt for lange overgangsperioder, før det begynder at få virkninger. Så vil man kunne nå noget, som ligner de ting, vi har regnet os frem til,” siger Jørgen Søndergaard.