København som VIP-projekt og en dyr bommert

I de nye attraktive bydele i København kræver det typisk to indtægter på 500.000 kroner om året at købe en lejlighed på 100 kvadratmeter, hvis familien ikke har en stor opsparing til bolig. Foto: Ida Odgaard Fold sammen
Læs mere

Godmorgen

En samlet blå blok er klar til at slette kravet om almene boliger fra planloven. Overborgmesteren i København, Frank Jensen (S), frygter, at byen bliver et rent »VIP-projekt« for de rigeste. Kommunen bærer selv et stort ansvar for Københavns lejlighedspriser og befolkningssammensætning, mener boligøkonom.

Det statslige frasalg af vaccinefabrikkerne under Statens Serum Institut trækker voldsomt ud. To år efter, at de blev sat til salg, er der stadig ikke fundet en køber. De kan ende med at blive solgt til foræringspris – eller lukket helt ned.

Og så til en bemærkelsesværdig sag om en ret dyr forglemmelse. Peter Carlstedt Nørtved fra et af Danmarks største advokatkontorer fik ikke anket en landsretsdom i tide til Højesteret – det kan koste klienterne, en række flyleasingfirmaer, over 40 millioner kroner.

Hader du også storrumskontorer? Der er for meget larm og for mange afbrydelser, når man arbejder i et åbent kontorlandskab, viser ny undersøgelse. Storrumskontorer kan godt komme til at fungere, mener forsker og DJØF, men der skal virkelig arbejdes hårdt på det.

Dagen byder på regnskab fra sæsonens sidste C20-selskab Genmab samt årsregnskab fra Arla. Læs onsdagens business-kalender

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorbrog Jasper

Jourhavende, Business.dk