København gør sig til for internationale arbejdstagere

Nyt partnerskab sikrer samlet indgang for virksomheder og internationale borgere til Københavns Kommune og 14 omegnskommuner. Det skal være nemmere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft, lyder der fra Overborgmester Frank Jensen.

Foto: Linda Kastrup. Frank Jensen, overborgmester i Københavns Kommune.
Læs mere
Fold sammen

Det har længe knebet for Danmark med at tiltrække international arbejdskraft og udenlandske investeringer.

Men det skal der nu gøres op med. En ny samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune og 15 omegnskommuner sikrer fra årsskiftet én samlet indgang for internationale arbejdstagere, den medfølgende familie og udenlandske studerende i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Samarbejdsaftalen betyder, at internationale tilflyttere i de pågældende kommuner får adgang til International Citizen Service i København fra den 1. januar 2014. Her er alle relevante myndigheder samlet, og kan derfor i en enkelt arbejdsgang sørge for CPR-nummer, sundhedskort, arbejds- og opholdstilladelse samt skattekort.

Det er en fordel for både borgere og virksomheder, lyder det fra Overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen (A).

”Det skal være nemt for internationale tilflyttere at komme til Danmark, ligesom det skal være nemt for arbejdsgivere at kunne tiltrække internationale medarbejdere. Her gør partnerskabsaftalen en forskel. Det tætte samarbejde kommunerne imellem sikrer en effektiv og smidig indgang for internationale borgere og for arbejdsgivere, der bruger udenlandsk arbejdskraft,” siger overborgmester Frank Jensen (A). 

International Citizen Service København, som "den samlet indgang" kommer til at hedde, er placeret i International House i København, der under samme tag har samlet en lang række private og offentlige services. Herfra skal man styrke tiltrækning, modtagelse og fastholdelse af internationale borgere.

Den nye samarbejdsaftale betyder nemlig samtidig, at virksomheder kan modtage hjælp til at rekruttere og ansætte internationale medarbejdere.

Tidligere studier viser, at international arbejdskraft øger konkurrenceevnen for private virksomheder, mens Dansk Industri (DI) anslår, at 1000 højtuddannede udlændinge kan bidrage med op mod 1,3 milliarder kroner ekstra om året til dansk økonomi.