København bør have dispensation fra lukkeloven

København vender ryggen til turisterne, mener brancheforening, der raser mod lukkeloven.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Lukkeloven giver turister indtryk af, at Danmarks hovedstad er en spøgelsesby. Det mener HORESTA, brancheforeningen for hoteller, restauranter og turistvirksomheder, der opfordrer politikerne til at se på en eventuel dispensation, når de skal drøfte en lukkelovsrevision til efteråret.

- Vores hovedstad er på mange måder en fantastisk by. En by, vi med stolthed viser frem for vores gæster. Men på ét punkt må vi krumme tæer. Nemlig når byen fra lørdag eftermiddag til mandag morgen lukker stort set alle butikker. Facaderne er mørke, og dørene hermetisk lukkede, siger Allan L. Agerholm, der er formand for HORESTA Region Hovedstaden.

Han anslår, at 20.000-25.000 københavnske turister hver weekend bevæger sig rundt i byen, mens butikkerne er lukket. Var de i stedet taget til Stockholm, Hamborg, London eller Paris havde billedet været helt anderledes. Her kan man shoppe både lørdag og søndag og i flere butikker endda til langt ud på aftenen.

HORESTA mener, at København går glip af meget store indtægter, fordi byen lukker i weekenderne.

- Desuden rejser mange tusinde turister hvert år hjem fra hovedstaden med det budskab til venner og familie, at København er uinteressant som shoppingby lørdag og søndag, siger Allan L. Agerholm.

- mja