Klaus Riskær får sin dom i dag

Finansjongløren Klaus Riskær Pedersen modtager dom i en ankesag, der kan blive udslagsgivende for, om han fortsat skal være fængslet.

Her ses Klaus Riskær Pedersen foran Østre Landsret i forbindelse med ankesagen i september. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Østre Landsret kommer onsdag formiddag med en afgørelse, der vil være med til at fastlægge, om den svindeldømte finansmand Klaus Riskær Pedersen fortsat skal forblive bag tremmer.

Her vil retten nemlig afsige dom i den ankesag, der blev indledt, efter at Klaus Riskær i foråret blev idømt 14 måneders fængsel for uretmæssigt at have forsøgt at lænse et konkursbo for en halv million kroner. Og det mens han sad fængslet for den helt store bedragerisag fra 2008, hvor han blev idømt seks år fængsel for skyldnersvig for over 200 millioner kroner.

Selskabet, som Klaus Riskær i april blev dømt for at have fusket med, var Hjemmehjælpen ApS.

Sagen handlede også om, hvorvidt Klaus Riskær overhovedet havde en rolle at spille i selskabet. I forbindelse med 2008-dommen blev han nemlig frataget retten til at besidde en direktørstilling eller en bestyrelsespost i virksomheder.

Klaus Riskær har siden dommen i 2008 været fængslet i Sdr. Omme Statsfængsel. Hans seneste dom - og ankesagen i dag - vil være udslagsgivende for, om den tidligere jetset-finansmand skal gøre sig forhåbninger om at komme på prøveløsladelse, eller om han skal forblive bag tremmer.