Klagere kræver milliarder for olieudslip

Det bliver dyrt, hvis forsikringsselskabet bag det britiske olieselskab BP skal godtgøre samtlige af de klager, de har modtaget, i forbindelse med det omfangsrige olieudslip i den mexicanske golf.

Et Basler BT-67-fly spreder kemikalier over Den mexicanske Havbugt, for at opløse olieforureningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN LEHMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig med at det britiske olieselskab BP sandsynligvis netop er lykkedes med at stoppe den store olielæk i den mexicanske golf, kommer den britiske forsikringssvirksomhed Lloyds med sin første vurdering af katastrofens omfang i dollar.

Det kan komme til at koste mellem 300 og 600 millioner dollar - mellem 1,8 og 3,6 milliarder kroner - når de skal til lommerne. Det rapporterer CNN.

Beløbet er er ud over de milliarder, som BP allerede bruger på oprydningsarbejdet.

Tallet fra Lloyds inkluderer ikke tab udenfor Lloyds eget marked eller dem som BP selv skal dække i forbindelse med selve eksplosionen den 20. april. 

- Vi har åbnet klagekontorer i alle regioner og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at nå frem til alle, der har en legitim klage, siger BP-chef Tony Hayward i en udtalelse.

Andre dyre katastrofer

Søndag meddelte BP, at de indtil da havde brugt omkring 760 millioner dollar (over 4,5 milliarder kroner) i nødberedskab i forbindelse med at forsøge at lægge låg på olieudslippet.

Også virksomheden Transocean, der ejer selve boreplatformen, er blevet hevet i retten af mere end 100 parter.

Milliarderne Lloyds vurderer, det kan koste dem i forsikringsudbetalinger er småpenge i forhold til andre store katastrofer de seneste år. Orkanen Katrina, Rita og Wilma kostede forsikringsmarkedet 5.856 milliarder dollar i 2005.