KL erkender langsom sagsbehandling

Langsom sagsbehandling i kommunerne spænder ben for landets virksomheder. Næstformanden i Kommunernes Landsforening (KL) erkender, at kommunerne er for langsomme til at refundere virksomheders udgifter til blandt andet sygedagpenge, men vil ikke stramme reglerne.

En dugfrisk undersøgelse dokumenterer, at det er et landsdækkende problem for virksomheder at få vristet deres retmæssige tilgodehavende ud af kommunerne.

"Den langsommelige sagsbehandling lægger både et likviditetsmæssigt og planlægningsmæssigt pres på virksomhederne," lyder meldingen fra økonom i Håndværksrådet, Mads Engberg i dagens udgave af Berlingske Tidende.

Nu kommer Kommunernes Landsforening på banen og erkender, at det ikke går godt nok med tilbagebetaling af virksomhedernes udgifter til sygedagpenge og barselsdagpenge. Men næstformand Anker Boye (A) ser ikke et behov for en opstramning af reglerne:

"Det er værd at bemærke, at kommunerne i langt de fleste tilfælde udbetaler refusionen inden for kort tid. Men undersøgelsen har også eksempler på, at der går for lang tid med at udbetale sygedagpenge og barselsdagpenge. Det er naturligvis ikke tilfredsstillende, og det arbejder vi på at gøre noget ved," siger Anker Boye til Ritzau.

Her understreger han desuden, at der bestemt ingen grund er til at indføre nye krav til kommunerne omkring refusionen:

"De mange regler og krav til kommunerne på beskæftigelsesområdet er en del af problemet - og ikke en del af løsningen. Flere krav til blot komplicere tingene yderligere," siger Anker Boye.

Brug de elektroniske indberetninger

Han peger på, at det ville være lettere for alle parter, hvis virksomhederne brugte den elektroniske indberetning via hjemmesiden virk.dk.

I Venstre mener den erhvervspolitiske ordfører, at man bør give en kompensation til virksomheden, når sagen bliver løst.