Kinesisk valuta svækkes mest siden august

Den kinesiske yuan falder mandag mest over for dollar siden august, efter at skuffende nøgletal har givet udpræget dårlig stemning på de kinesiske markeder.

Den kinesiske valuta bliver svækket efter svage og skuffende PMI-tal i morges, som også gav et dramatisk fald på de kinesiske aktiemarkeder. Fold sammen
Læs mere
Foto: HOW HWEE YOUNG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge valutastrateg Niels Christensen fra Nordea sætter dagens svækkelse i den kinesiske valuta gang i forventningerne om indblanding fra centralbankens side af.

- Den kinesiske valuta bliver svækket efter svage og skuffende PMI-tal i morges, som også gav et dramatisk fald på de kinesiske aktiemarkeder. Det sætter også forventningerne i gang om, at der kan komme nogle pengepolitiske lempelser i Kina. Typisk svækker det en valuta, at der enten kommer noget med reservekravene eller måske ligefrem en rentenedsættelse, siger han til Ritzau Finans.

Mandag klokken 13.50 koster en dollar 6,5347 yuan. Til sammenligning kostede en dollar torsdag 6,4935 yuan.

Niels Christensen fremhæver, at kineserne typisk har hældt mod to bestemte pengepolitiske tiltag.

- Vi har flere gange i 2015 set, at Kina har sænket renten og lempet på bankernes reservekrav. Det er de to traditionelle tiltag. I andre lande har vi set, at centralbankerne har købt op i statspapirer, men det ligger nok ikke lige for i Kina. Det er omkring de to andre tiltag, at forventningerne ligger, og det har svækket valutaen ganske betragteligt i dag, lyder det fra valutastrategen.