Kina sænker told på biler: Gavner tyske bilproducenter mest

Kinas beslutning om at nedsætte importtolden på biler vil gavne de tyske producenter mest.

Foto: MATT CAMPBELL

Det skriver Financial Times.

Kinas finansministerium offentliggjorde tirsdag, at den vil nedsætte toldafgiften på importerede bildele fra 10 pct. til 6 pct., som led i regeringens bestræbelser på at nå en bredere aftale med USA for at forhindre en handelskrig.

- De store importører til Kina, heriblandt de tyske luksusbilproducenter, er klart dem, der vinder på udmeldingen i dag, siger et analyseselskab fra Hongkong, Robin Zhu, til Bernstein. Det skriver Financial Times.

På trods af, at Kina har valgt at nedsætte importtolden på biler i Kina for at hjælpe amerikanske bilproducenter, såsom Ford og General Motors, vil det i sidste ende blive mest fordelagtigt for de tyske producenter.

En tredjedel af alle biler importeret i Kina sidste år var bygget i Tyskland, hvorimod 22 pct. af importen kom fra USA.

Selv blandt de biler, der bliver importeret fra USA til Kina, findes der tyske mærker, heriblandt BMW og Mercedes-Benz, der eksporterer store mængder af luksus SUVs fra amerikanske fabrikker.

Ifølge IHS vil BMW og Mercedes eksportere henholdsvis 89.000 og 65.000 biler fra USA til Kina i år. Den tredjestørste eksportør forventes at blive Tesla med 14.000 biler.

Andre lande, der vil nyde godt af den sænkede importtold, er Japan, der står for en femtedel af importen af biler samt Storbritannien, der står for 9 pct. af importen af biler i Kina.

/ritzau/FINANS