Kasi-Jesper risikerer en straffesag

Erhvervsmanden Jesper Nielsen har ladet sine selskaber finansiere et højt privatforbrug, og det er ulovligt og kan udløse en straffesag, oplyser en ekspert i skatteret.

Jesper Nielsen Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En gigantisk skattesag kan i yderste konsekvens sende erhvervsmanden Jesper »Kasi« Nielsen bag tremmer.

Jesper Nielsen indrømmer i et interview i Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag, at han har ladet sine selskaber finansiere privatforbrug for omkring 5 mio. kr. Dermed har firmaet trukket udgifterne fra i skat, ligesom Kasi-Jesper har fået penge ud uden udbytteskat på 42 pct.

Jesper Nielsen betragter det selv som en bagatel, men ifølge lektor Thomas Rønfeldt, der er fagansvarlig for skatteret på Aalborg Universitet, kan forholdet udløse en politianmeldelse og efterfølgende straffesag.

- Hvis Skat kan komme igennem med, at det er bevidst unddragelse af udbytteskat, så er vi er oppe i så store beløb, at det falder ind under en bestemmelse i straffeloven, der kan give op til otte års fængsel, siger han.

Strafferammen udnyttes dog langt fra i skattesager, og i praksis vil en sag i samme størrelsesorden som ovenstående udløse en straf på 12-18 måneders fængsel i tilfælde af domfældelse, vurderer Thomas Rønfeldt.

Forholdet er en del af en agterskrivelse, som Skat har sendt til Jesper Nielsen, hans søster og hans mor samt Kasi-koncernen, som de tre ejer i fællesskab. Skat kræver i alt 168 mio. kr., hvoraf størstedelen relaterer sig til sponsorater og sportsklubben AG København.

BNB