Karen Hækkerup: Det er voldsomt dramatisk

Der er tusindvis af arbejdspladser på spil efter det britiske nej, lyder det fra direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup. Det er helt afgørende, at det indre marked bliver bevaret, fremhæver Karen Hækkerup.

Karen Hækkerup direktør for Landbrug og Fødevarer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Fredag morgen vågner lændmændene bestemt ikke op i godt hurmør. Det er helt afgørende, at det indre marked bliver bevaret efter briternes nej.

Sådan lyder det fra direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup.

»Der er ikke andet at sige end, at det er voldsomt dramatisk. Der er tusindvis af arbejdspladser på spil. Vi venter stadig på at finde ud af, hvad det er der kommer til at ske,« siger Karen Hækkerup.

»Man må bare sige, at da EU startede, var det om det på baggrund af ideen om det indre marked. Det er helt afgørende, at det bliver bevaret.
Vi holder vejret og er rimeligt sikre på, at briterne også vil have dansk bacon til morgen i de næste dage. Og den vil vi meget gerne levere,« siger KAren Hækkerup, der indtil det sidste havde regnet med, at det blev et ja.

»Da jeg gik i seng i nat troede jeg, at det nok skulle gå, men det gjode det ikke. Befolkningerne i Europa har stem om noget andet end det, som det hanlder om. Der er en generel utilfredshed, som ikke er blevet håndteret,« siger Karen Hækkerup.