Kapitalmarkedet er tøet op

De store danske virksomheder oplever en markant bedring i adgangen til ny finansiering. Det viser Deloittes CFO-barometer.

Det fastfrosne finansieringsmarkedet er tøet op. De store virksomhederne har nu lige så god adgang til finansiering som før krisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAKOB DALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Økonomidirektørerne i de største danske virksomheder bedømmer nu adgangen til kapital på samme niveau som i foråret 2008. Det fremgår af den seneste udgave af Deloittes CFO-barometer, som bygger på input fra økonomidirektører i 113 af de største danske koncerner.

"Næsten halvdelen af virksomhederne finder adgangen til ny finansiering nem eller rimelig tilgængelig. Det er langt flere end i foråret 2010, og endda bedre end foråret 2008, før finanskrisen. Det er ikke ensbetydende med, at alle virksomheder bare kører derudad, men set i lyset af, at det netop var de dybfrosne finansmarkeder, som udløste krisen, er det særdeles positivt," udtaler partner Jeppe Larsen fra Deloitte Business Consulting i en pressemeddelelse.

Tilsvarende analyser viser, at økonomidirektørerne i amerikanske, britiske og australske koncerner også er mere optimistiske i deres vurdering af de finansielle udsigter.

"Også på afsætningssiden blæser der mildere vinde. Det er gået den rigtige vej med efterspørgslen, og virksomhederne er også moderate optimister, når de skal vurdere efterspørgslen det kommende år. Virksomhederne forventer, at deres egen konkurrencekraft bliver forbedret det kommende år. Derimod er vurderingen af dansk erhvervsliv generelle konkurrenceevne noget mere pessimistisk," skriver Deloitte.