Kapitalkrav, kaffe og konkurs

Foto: Torben Christensen

Stormen omkring Nykredits bebudede prisstigninger på boliglån vil ingen ende tage. Og nu afviser eksperter, at det er nødvendigt for Nykredit at sende regningen for nye kapitalkrav videre til kunderne. Læs også portrættet af Nykredits topchef Michael Rasmussen - den dygtige bankmand, der er havnet i en dyb tillidskrise.

Måske sidder du nu med morgenkaffen, og måske har du bemærket, at prisen på kaffe bare er steget og steget. Men på fem år er prisen på kaffebønner faktisk halveret. Læs om kaffe og hvordan den bliver produceret ofte under kummerlige forhold i Brasilien.

De sidste rester af den tidligere ophavsretskonge og advokat Johan Schlüters imperium smuldrer nu. Johan Schlüters advokatfirma krakkede i efteråret, og kort efter blev Schlüter selv erklæret personlig konkurs. Nu har Kammeradvokaten også begæret Schlüters investeringsselskab, JHTS Invest, konkurs.

Torsdagen byder på regnskab fra blandt andre resterne af ØK samt arbejdskraftundersøgelsen fra Danmarks Statistik for fjerde kvartal. Se Business-kalenderen.

Hav en god dag

Sonny Wichmann, jourhavende på business.dk