Kampvalg, børsbaby og overvågning

Foto: Brian Bergmann

Med udsigten til markante forhøjelser af bidragssatserne er der lagt op til hede debatter, kampvalg og måske endda demonstration, når Foreningen Nykredit holder repræsentantskabsvalg i Kolding tirsdag og i Roskilde onsdag aften. Men vejen til indflydelse i det kundeejede realkreditinstituts øverste organ er snørklet. Læs om den lange vej til toppen.

Læs ogå bloggen, hvor vores souschef Mikael Hjorth, stiller spørgsmålstegn ved, hvor meget politikerne overhovedet skal blande sig i Nykredits priser.

Præcis ét år efter den succesfulde børsintroduktion af Novo Nordisks IT-selskab, NNIT, gør IT-serviceselskabets topchef, Per Kogut, status og fortæller til Berlingske Business om den hektiske børsproces, der uheldigvis faldt sammen med afsløringen af  OW Bunker-skandalen.

Vi gør også status over den omstridte overvågning af danskernes tele- og internettrafik. Efter flere ugers eskalerende kritik af den overvågning af al tele- og internetrafik i Danmark, som Venstre-regeringen ønsker indført, og som telebranchen anslår vil koste i nærheden af en milliard kroner alene at etablere, er der tegn på, at Justitsministeriet vil bløde op på sine krav.

Mandagen byder blandt andet på årsregnskab fra pumpegiganten Grundfos. Se business-kalenderen.

Hav en god dag

Sonny Wichmann, onlineansvarlig