Kampen om selskabsskatten fortsætter

I bestræbelserne på at tiltrække ny kapital og jobskabelse vil Portugal i løbet af de næste fem år sænke selskabskatten fra 31 pct. til 19 pct.

Selskabsskatten i Danmark bliver sænket frem mod 2015, men nye skattesænkninger i andre EU-lande lægger allerede fornyet pres på skatteprocenten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Det lægger fornyet pres på Danmark, der har en planlagt sænkning på tre procentpoint til 22 pct. frem mod 2016, mener Venstre, som efterlyser en ny dansk sænkning. Med regeringspartierne er ikke med på den ide.

Det skriver Børsen fredag.

»Det sender et kæmpemæssigt signal om, at nu vil de virkelig rykke Portugal op i en liga, hvor det er interessant for udenlandske virksomheder at investere i landet. Og det betyder også noget for, om danske virksomheder kan tiltrække investeringer,« siger gruppeformand i Venstre, Kristian Jensen, til Børsen.

Venstre opfordrer regeringspartierne til at sænke selskabskatten yderligere, og erhvervsorganisationen DI er enig i, at den portugisiske reform af selskabsskatten lægger pres på Danmark. Jacob Bræstrup, som er skattepolitisk chef i DI, fortæller over for Børsen, at halvdelen af de øvrige EU-lande har sænket satsen siden 2007, og at der til næste år er bebudet lettelser i Storbritannien, Finland, Norge og Slovenien, og så selvfølgelig i Portugal og Danmark.

DI har foreslået at sænke selskabskatten til 20 pct. allerede i 2014, og herefter lempe den 15 pct. frem mod 2020 for at være konkurrencedygtig med omverdenen.

Men regeringen har ingen planer om flere sænkelser af selskabsskatten. Nadeem Farooq, skatteordfører hos De Radikale, mener, at det er lige så vigtigt at sikre ro i forhold til skattereglerne, fordi det er, hvad erhvervslivet efterspørger.