Kamp om pensionskroner, faglærte og dagpenge

Foto: Nils Meilvang

PFA og Danica har i mange år kæmpet om titlen som Danmarks pensionskonge. PFA har i flere år siddet på tronen, men nu har Danica headhuntet flere nøglemedarbejdere hos rivalen. Læs om de to pensionsselskabers indbyrdes kamp og deres strategier.

Københavns Fondsbørs’ stort anlagte strategi om at tiltrække mindre og mellemstore virksomheder er slået fejl. I skarp kontrast går det langt bedre med børsnoteringerne i andre europæiske lande, og for at føje spot til skade så går danske virksomheder til udlandet, når de vil børsnoteres.

Det er sæson for svendeprøver på landets erhvervsskoler i disse uger. Men om ti år vil Danmark mangle 44.000 faglærte. Se hvem vi kommer til at savne.

Læs også om Dagpengskommissionens arbejde med fremtidens dagpengeregler. Der er lagt op til at retten til dagpenge skal være baseret på, hvor meget man tjener og ikke antal timer, man har arbejdet. Det kan få alvorlige følger for tusindvis af danskere.

Novo Nordisk fik sent fredag godkendt sine to fremtidhåb, insulinpræparaterneTresiba og Ryzodeg i USA. Følg med i dag og se hvordan aktien reagerer på det.  Se også finanskalenderen.

Hvad kræver det at rejse en halv milliard kroner? Og hvordan føles det at få checken? Vi har spurgt Trustpilots Peter Mühlmann for han har prøvet det. Følg også med senere i dag og i morgen, når vi udsender flere bidder af interviewet med Mühlmann, manden bag DK's mest succesrige start up.

God dag

Sonny Wichmann, dagens onlineansvarlige