Kammeradvokaten skal undersøge LD-chef

Det bliver Kammeradvokaten, som skal undersøge, om alt er gået retmæssigt for sig, da Lønmodtagernes Dyrtidsfonds tidligere direktør, Jeppe Christiansen, fik blandet fondens og sine egne investeringer sammen.

Foto: LD. Kammeradvokaten skal undersøge Lønmodtagernes Dyrtidsfonds tidligere direktør, Jeppe Christiansen.
Læs mere
Fold sammen
Kammeradvokaten kommer til at forestå undersøgelsen af Jeppe Christiansen, der mens han var direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, havde egne interesser i et svensk selskab, som dyrtidsfonden forsøgte at redde.

"Jeg er ganske fortrøstningsfuld ved, at kammeradvokaten vil undersøge det her. Så må vi bare håbe, at det ikke kommer til at tage alt for lang tid," siger direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Carsten Koch.

Sidst i maj blev Jeppe Christiansen beskyldt for at pleje sine egne interesser, da han i sin tid som direktør for Lønmodtagernes Dyrtidsfond ( LD) i flere omgange var med til at redde det svenske mineselskab Scanmining, som han selv havde købt aktier i.

Solgte alle sine aktier
Efter sagen kom frem i pressen besluttede Jeppe Christiansen at sælge alle sine aktier, for at undgå nye sager af den slags dukker op.

Sagen fik dog beskæftigelsesminister Inger Støjberg ( V) til at forlange en undersøgelse for, hvad der er foregået, og det er den undersøgelse, som Kammeradvokaten nu skal stå for.

Undersøgelsen bliver dog bredere end som så, da den ikke kun skal omfatte Jeppe Christiansen og aktierne i Sverige:

"Undersøgelsen vil også omfatte eventuelle andre tilfælde, hvor der kan have været en habilitetskonflikt på grund af ledende medarbejderes investeringer i selskaber, hvori LDs midler også er investeret," skriver LD.