Jyske Bank: Ingen udsigt til højere dansk rente

Der er på den kort bane ikke udsigt til, at den danske rente stiger hos Nationalbanken.

Danske penge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt

Sådan lyder budskabet fra Jyske Bank, efter at der de seneste uger er kommet rentemeldinger fra de store centralbanker.
Først valgte Den Europæiske Centralbank (ECB) at sænke renten. Herefter signalerede den amerikanske centralbank, Federal Reserve, at den vil foretage færre hævninger af den ledende amerikanske rente i år: nærmere bestemt omkring to mod tidligere udmeldte fire. Jyske Bank mener, at den danske pendant, Nationalbanken, vil følge de andre centralbankers bløde kurs.

- Efter rentesænkning fra ECB har vi ikke yderligere forventning om rentenedsættelse. Sandsynligvis forholder Nationalbanken sig passivt i 2016, skriver Jyske Bank i en analyse.Når det gælder de lange renter, er det Jyske Banks forventning, at renterne stille og roligt skal stige i takt med, at vi bevæger os længere væk fra finanskrisen.

- Og væksten bliver stabil, men det kommer til at tage tid. Vi ser det som mest sandsynligt, at den tiårige danske swaprente vil stige med omkring 5 basispoint over de næste 12 måneder, vurderer Jyske Bank.

Retter man blikket over på den anden side af Atlanten, forventer Jyske Bank, at den næste renteforhøjelse fra Federal Reserve, Fed, kommer på centralbankens møde i juni, og at den vil hæve renten to gange i 2016.


- Markedet har efter vores mening alt for lave forventninger til Fed, hvilket vil føre til både stigende korte og lange renter i USA. Dog har detailsalget skuffet i både januar og februar, hvilket kan presse Fed til at holde igen med renteforhøjelser, mener Jyske Bank.

/ritzau/FINANS