Jyske Bank: ”Ingen kommentarer”

Jyske Bank har ikke kunnet afse tid til at forklare, hvordan det kan gå til, at banken er involveret i en af de største sager om skattesvindel i USA.

Foto: Torben Christensen.
Læs mere
Fold sammen
Ordførende direktør Anders Dam er på ferie, og det samme gælder Jysk Banks juridiske direktør, Per Stig Hansen, og derfor kan banken ikke kommentere oplysningerne om, at Jyske Bank spillede en vigtig rolle for, at Igor Olenicoff kunne snyde det amerikanske skattevæsen for over en mia. kr. i en af de største og mest principielle skattesager i USA.

Det er Magasinet Finans, som i dag kan afslører, hvordan Jyske Bank har lagt konti til hvidvaskningen af Olenicoffs sorte millioner og tjent penge på den.

Jyske Bank afviser over for Finans at kommentere konkrete kundeforhold, men siger helt generelt, at det er svært at gardere sig mod kunder, der snyder. Nu vil banken heller ikke forklare sig overfor Business.dk

Det er ikke første gang, at Jyske Banks navn dukker op i forbindelse med sager om skatsnyd. Berlingske Tidende har tidligere fortalt, hvordan SKAT har haft bankens filial på Gibraltar i kikkerten for at lægge konti til danskeres ulovlige skatteunddragelse.

Redaktionen har gerne villet spørge Jyske Bank, hvordan det kan gå til, at bankens navn flere gange er dukket op i sager om skattesvindel.