Jyske Bank: »Det blæser i den danske eksports retning«

Der er godt nyt til de danske eksportvirksomheder, efter at tal fra de to største eksportmarkeder, Tyskland og Sverige, viser gode takter.

»Alt i alt er dagens tal ganske opløftende. Også set med danske briller. Hen over sommeren var der tendens til lidt afmatning i Sverige, men det ser ud til, at svensk økonomi er kommet op i gear igen på det seneste. Og forbrugernes humør er altså det højeste i mere end fem år,« påpeger Niels Rønholt, der er cheføkonom i Jyske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Den svenske forbrugertillid er på det højeste niveau siden starten af 2011, og tysk Ifo er fortsat på det højeste niveau i mere end to år, noterer Jyske Bank.

Den tyske industriindikator Ifo lå stort set uændret i et højt niveau for november. Overordnet set ligger indikatoren på det højeste niveau siden foråret 2014, mens den svenske forbrugertillid steg en tand i november og nu er på det højeste niveau siden marts 2011.

»Alt i alt er dagens tal ganske opløftende. Også set med danske briller. Hen over sommeren var der tendens til lidt afmatning i Sverige, men det ser ud til, at svensk økonomi er kommet op i gear igen på det seneste. Og forbrugernes humør er altså det højeste i mere end fem år,« påpeger Niels Rønholt, der er cheføkonom i Jyske Bank.

»I Tyskland har vi kunne konstatere en opbremsning i tredje kvartal, hvor BNP-væksten aftog noget. Det er ikke nogen nyhed. Men tillidsindikatorerne lover godt for fjerde kvartal, hvor det klart ser ud til, at væksten vil tiltage igen. Og i dag er det først og fremmest positivt, at Ifo holder et relativt højt niveau efter stigningerne gennem de seneste måneder,« skriver han i en kommentar.

Niels Rønholt understreger, at det er positivt for dansk økonomi, at der er nogenlunde fornuftige tendenser fra de to største eksportmarkeder.

»Dansk eksport har ikke set alt for stærk ud, så mere fart på udlandet er en god nyhed. Fremtidsudsigterne for europæisk økonomi er som bekendt ret usikre med tendens til politisk opbrud mange steder, men indtil videre kører europæisk økonomi videre, og konkret viser Tyskland og Sverige altså lovende takter,« lyder det fra cheføkonomen.