Jylland giver underskud

I store dele af landet giver de fleste virksomheder underskud. Jylland er særligt hårdt ramt, mens Sjælland og hovedstadsområdet klarer sig lidt bedre.

Læs mere
Fold sammen

Danmark er præget af store områder, hvor langt de fleste lokale virksomheder ifølge deres skatteregnskab kører med underskud. Faktisk har hvert tredje af landets 591 postdistrikter ifølge Skat flere virksomheder, der kører med underskud end med overskud. Det skriver Ugebrevet A4.

En ny kortlægning fra ugebrevet viser, at hele 49 procent af virksomhederne i Jylland kører med underskud. Faktisk kan man tage en tur fra Vesterhavet til Kattegat uden at rejse gennem et postdistrikt, hvor flertallet af virksomhederne har overskud.

Erhvervsklimaet øst for Storebælt har det i mellemtiden lidt bedre. Her er det 44 procent af virksomhederne, der kører med underskud.

Ifølge cheføkonom i arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv, Bo Sandberg, viser kortlægningen tydeligt, at Danmark er delt i to.

- Hvis man maler med den brede pensel, ligger skillelinjen i Storebælt. Særligt Midtjylland klarer sig overraskende dårligt, siger Bo Sandberg til Ugebrevet A4.

I Midtjylland modtages kortlægningen da også med bekymring. Situationen i regionen er »barsk«, fortæller Bent B. Mikkelsen, afdelingsleder i Region Midtjyllands Vækstforum, der har ansvaret for at udvikle strategier for erhvervslivet i regionen.

- Vi har jo meget produktion, så vi er i særlig grad udsat for den globale konkurrence. Siden 2008 har vi mistet næsten 35.000 industriarbejdspladser, så vi er hårdt ramt i Midtjylland, siger Bent B. Mikkelsen til ugebrevet.