Juraprofessor: Politiet stempler Don Ø som hovedmand i svindelsag

I Bagmandspolitiets anklageskrift fremstår Flemming Østergaard alias Don Ø som hovedmand i sagen om kursmanipulation, vurderer juraprofessor.

Bagmandspolitiet har rejst sag mod både Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup (med ryggen til) (tv) for kursmanipulation i Parken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Bagmandspolitiets anklageskrift mod den tidligere bestyrelsesformand i Parken Sport & Entertainment tegner et billede af Flemming Østergaard alias Don Ø som hovedmanden bag den omfattende kursmanipulation, som han og en række andre personer og selskaber er tiltalt for, vurderer juraprofessor fra Aalborg Universitet Lars Bo Langsted, der har gennemgået anklageskriftet for Børsen.

Han mener, at Bagmandspolitiet tegner et billede af Flemming Østergaard som den mest dominerende af de tiltalte, der foruden Don Ø og den tidligere administrerende direktør Jørgen Glistrup også omfatter Parken som selskab, de to banker FIH Erhvervsbank og Caprinordic Bank samt to personer, der er under beskyttelse af navneforbud.

Flemming Østergaard er ifølge anklageskriftet tiltalt for »som bestyrelsesformand for Parken (...) i 2007-2008 at have bemyndiget, besluttet, instrueret og tilskyndet Jørgen Glistrup og i dennes fravær (tiltate 4) til at foretage de forhold 1 og 2 beskrevne købsordrer og handler, hvorved han opnåede en fortjeneste på 15.539.300 kroner.«

»Man kan ikke læse anklageskriftet på anden måde, end at det er Flemming Østergaard, der har været primus motor, når han som den eneste af de tiltalte har tilskyndet de andre tiltalte,« siger Lars Bo Langsted.

Bagmandspolitiet bekræfter, at Østergaard indtager en fremtrædende rolle i sagen, blandt andet fordi han angiveligt fik 15,5 millioner kroner ud af handlerne, mens Glistrup fik 2,2 millioner kroner.

»Det var Flemming Østergaard, der sad for bordenden i Parken og dermed havde den højeste post. Det var også ham, der fik den største fortjeneste ud af det her,« siger vicestatsadvokat Henrik Helmer Nielsen til Børsen.

Flemming Østergaard nægter sig skyldig i anklagerne.