Julekrimi - kapitel 8: På sporet af en insider

Resumé: Bankdirektør Hector Hoffman vovede i forrige afsnit at tippe en irsk forretningsforbindelse, Paddy McFadden, om Hovedstadsbankens kommende fusion med NKI Bank. Formålet er at pynte på bankens aktiekurs og dermed på hans aktieoptioner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Detektiv Jannik Sommer var knap kommet sig over natteroderiet forleden, og nu havde fru bankdirektør Agnete Hoffman meldt sin ankomst igen. Pyh ha, det havde været slemt nok at vise hende billederne af manden og frillen i går.

»Så er fru Hoffman her,« sagde Helen og viste hende ind.

Fru Hoffman så herrens ud. Ingen make-up, nederdelen og perlerne var væk og erstattet af jeans og sweater. Hjemmevant slog hun sig ned i Janniks Svane-stol og skænkede kaffe til sig selv. Ingen gråd og ingen dirrende hænder. Hun så op på ham. Det var slut med selvmedlidenheden. Kvinden var optændt af raseri!

»Jeg tror, jeg har noget, der i højere grad vil appellere til detektiv Sommers professionelle instinkter end min mands pigebarn.« Hun flåede et chartek og en iPad op af tasken. »Jeg har optaget et par af min mands telefonsamtaler,« sagde hun, og tændte for iPad’en.

En mandestemme lød ud i rummet. »Hi Paddy, great you have already alerted your customers about the merger with NKI.«

»Det er min mand, bankdirektør Hector Hoffman,« sagde Agnete Hoffman. Så kom der en engelsk stemme, som var svær at dechifrere. Så var det bankdirektøren igen: »The share price is already moving in the right direction.« Engelsk stemme. »Thanks, mate.«

Agnete Hoffmans fingre fløj hen over iPad’en. »Her er en til … det er også min mand.« »The value of my stock options are already up five percent.« Hun så forventningsfuldt på Jannik, som stirrede perpleks på hende, mens han nulrede frynserne på tørklædet. Her havde han brug for hjælp.

»Det lyder interessant, fru Hoffman. Jeg tror lige, vores specialister skal høre med.« Han skyndte sig ind til Villads: »Du skal komme right away, og tag lige ham finansnørden med.« For en gangs skyld kunne han nyde at se Villads parere ordre som en anden politielev.

»Vi to får os lige en frisk kop kaffe,« sagde Jannik og lagde hånden på Agnete Hoffmans skulder. To minutter efter var hans partner og finansnørden der. Fru Hoffman spillede sine optagelser igen, og Villads underkastede hende et sandt krydsforhør.

Jo, Hector var kommet hjem fra Irland i forgårs, hvor hun havde konfronteret ham med Janniks billeder. Han havde været iskold og sagt, at hun bare kunne flytte. Det meste af, hvad de ejede, var hans på grund af et gammelt særeje, fra han som ung mand fik sin mødrene arv. Hun havde været desperat og optændt af jalousi og havde aktiveret det aflytningssystem på hans kontor og i gæstefløjen, som hun havde fået installeret for nylig. Han havde ringet flere gange i går og til morgen. Jo, hun havde set sit snit til at tjekke nummeret. Det var irsk. Hendes mand havde før i tiden haft mange forretninger derovre …

»Tak, det er fint, fru Hoffmann,« afbrød Villads. »Vi har behov for at kigge nærmere på materialet, hvis vi må beholde Deres iPad. Nu råder jeg Dem til at tage hjem og slappe lidt af …«

»Jeg skal aldeles ikke slappe af. Jeg fortsætter aflytningen og gennemlæser alle hans papirer, nu er han jo i banken,« sagde Agnete Hoffman.

Hun havde knyttet hænderne, så knoerne var helt hvide. »Hector skal ned med nakken,« sagde hun og rejste sig. På vej ud vendte hun sig om: »Jeg forventer at blive orienteret om al ny udvikling i sagen!«

Jannik røg op og holdt døren for hende. »Selvfølgelig … Helen, vil du hjælpe fru Hoffman med minken.