Julekrimi - Kapitel 6: En lys ide

Resumé: Detektiv Jannik Sommer skaffede i forrige afsnit fældende bevis for, at bankdirektør i Hovedstadsbanken Hector Hoffman er sin kone utro med en yngre, kvindelig medarbejder. Hector Hoffman frygter at miste sit job ved en kommende fusion med konkurrenten NKI Bank.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hector Hoffman havde sat Hovedstadsbankens skarpeste hjerner til at analysere kapitalværdien af banken sammenholdt med NKI Bank. Der var næppe tvivl. Målt på kurs/indre værdi var Hovedstadsbanken den lille, lige meget hvordan de stillede tallene op.

Hector tænkte på NKI Banks topchef, Peter Hald. Manden var 15 år yngre end han selv. Skulle den drengerøv virkelig overtage hans bank? Og hvad skulle han selv stille op, hvis han mistede jobbet? Hustruen Agnete ville han bare gerne være fri for – men ville hans nye kærlighed, Stine, vide af ham, hvis han pludselig ikke længere havde sin position?

Hector Hoffman var i olmt humør, da han efter en opslidende arbejdsdag kørte nordpå mod Vedbæk. Stine efterlod han med finansgenierne i banken.

For Gud ved hvilken gang vendte og drejede han optrinnet med fotografen dagen før. Hvem fa’en kunne interessere sig for at tage billeder af ham og Stine klokken halv to om natten? Han bed sig i tommelfingerneglen ... En dårlig vane, han havde tillagt sig.

Kun Stine kunne få ham til at glemme alle problemerne. Hun var så smuk og skarp i pæren. Det var en fornøjelse at se hende herse med sine folk i M&A og siden opleve hende som kvinde ... Men hun var ved at være utålmodig. I aftes var alt for meget af deres kostbare tid sammen gået med at diskutere deres forhold.

Hector blinkede af fra Gittervej og vendte i tankerne tilbage til banken. Bestyrelsesformanden skulle han ikke vente nogen hjælp fra. Jens Abildgaard var kyniker. Han havde ingen følelser for banken – eller for ham, Hector. Abildgaard havde jo også sit på det tørre, styrtende rig som konen var.

Abildgaard kunne godt finde på at forhøre Hector om Irland, når han var i sit ondskabsfulde hjørne og kom i tanker om de mange milliarder, banken havde nedskrevet på dårlige irske lån. Hvad skulle Hovedstadsbanken overhovedet i Irland? Jeg forstår ikke Finanstilsynets kritik? Ringe kreditstyring? Hvad lavede bankens kreditchef egentlig? Rejste han aldrig til Dublin?

Den slags spørgsmål kunne bestyrelsesformanden finde på at stille. Og Abildgaard tog ham ikke alvorligt, når han forklarede, at alle troede på Irland dengang før finanskrisen. Danske Bank var jo gået forrest! Og hvis Peter Straarup og Danske Bank kunne, så kunne han – Hector Hoffman og Hovedstadsbanken – vel også, omend i mindre skala.

Hector Hoffman løsnede slipset. For at trække tiden ud valgte han ruten op ad Strandvejen, mens han skottede ind i de smukt julepyntede hjem fyldt med glade familier uden tunge bekymringer.

For satan da! Irland! Han bremsede uvilkårligt op, og bilen bagved tudede i hornet. Ja, undskyld, men ... Hvorfor havde han ikke tænkt på det noget før! Paddy! Padraigh McFadden var manden, der kunne hjælpe ham. Oplivet nåede han frem til Vedbæk og drejede ind i indkørslen. Paddy, altid kreativ og skarp som en barberkniv! Hvorfor var han ikke kommet i tanker om ham før? Det var lige før, han fløjtede med på julesangen, som kværnede fra bilradioen. »... and Man will live forever more, because of Christmas Day ...«

Åh nej, der var lys i huset. Det betød, at Agnete sad oppe og ventede. Allerede da han steg ud af bilen, rev hun døren op.

»Jeg ved godt, hvor du har været, din buk!« jamrende hun.

Han kunne se, at hustruen havde drukket. Nu måtte han få gjort en ende på det menageri. Han prøvede at samle sig, mens garageporten langsomt gled i. Stine pressede ham snart hver gang, de sås. »Tag dog det brud, hvad er det, du venter på,« spurgte hun igen og igen. Han havde ikke noget rigtigt godt svar. »Ellers ender det jo med, at jeg selv må tage affære,« havde hun advaret.

Hector steg ud af bilen. »Agnete, du er fuld. Du skal gå i seng,« sagde han kort, skubbede hende til side og marcherede over i gæstefløjen, hvor han havde overnattet de sidste par måneder.

Han låste døren, fandt en kold øl i køleskabet og smed sig på sengen. Han havde mødt Paddy i Dublin kort efter, at Hovedstadsbanken havde opkøbt den irske filial. Paddy var selve personificeringen af det irske klansamfund, hvor vennetjenester til alles bedste var krumtappen, der drev erhvervslivet. Og så var han fræk som en slagterhund og styrede en stor investeringsfond. Hector Hoffman åbnede sin private mail.

Fortsættes i morgen 6. december