Julekrimi - Kapitel 18: Ministerens triumf

Resumé: Hovedstadsbankens bestyrelsesformand, Jens Abildgaard, læste i Berlingske, at avisen havde haft adgang til Agnete Hoffmans lydoptagelse, der kastede alvorlig mistanke på Hovedstadsbankens direktør Hector Hoffman om kursmanipulation. Abildgaard besluttede at gå til politiet.

Resumé: Hovedstadsbankens bestyrelsesformand, Jens Abildgaard, læste i Berlingske, at avisen havde haft adgang til Agnete Hoffmans lydoptagelse, der kastede alvorlig mistanke på Hovedstadsbankens direktør Hector Hoffman om kursmanipulation. Abildgaard besluttede at gå til politiet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På Christiansborg stod TV-kameraerne tæt omkring erhvervsminister Helga Steenbooken. Talerstolen bugnede af mikrofoner, og en uheldig printjournalist fra Nordjylland måtte opgive at klistre sin lille båndoptager fast med gaffatape, da en embedsmand greb ind. Nogen flyttede adventskransen, hvor alle fire lys lidt præmaturt var tændt, og journalisten fik alligevel plads til sin båndoptager, da en veloplagt minister tog ordet:

»Jeg er glad for at kunne meddele, at NKI Bank i dag fusionerer med Hovedstadsbanken. Fusionen er til gavn for begge pengeinstitutter og sikrer hundredvis af arbejdspladser. Fusionen sikrer også værdien af statens aktiepost i NKI til gavn og glæde for statskassen og skatteborgerne. Banken vil fremover blive ledet af NKI Banks nuværende administrerende direktør og bestyrelsesformand.« Så lagde Helga Steenbooken ansigtet i alvorlige folder.

»Fondsbørsen har suspenderet al handel med Hovedstadsbankens aktier her til morgen. Meget tyder på, at Hovedstadsbankens tidligere ledelse har forsøgt at manipulere bankens aktiekurs kunstigt i vejret. Sagen er overgivet til bagmandspolitiet, og Interpol har til morgen arresteret og sigtet en mulig medskyldig i Dublin.« Erhvervsministeren kastede et blik i sit talepapir.

»Sideløbende undersøger kriminalpolitiet, om sagen om kursmanipulation har forbindelse til bankdirektør Hector Hoffman og hans hustru Agnete Hoffmans død, samt til drabsforsøgene mod Berlingskes journalist Anders Nyholm og detektiv Jannik Sommer, som I allerede har kunnet læse om i pressen. Heldigvis kan jeg fortælle jer, at Anders Nyholm er uden for livsfare.«

Jens Abildgaard sad hjemme og fulgte pressemødet på TV. Helgas succes var uomtvistelig. Det forlød, at hun havde været indkaldt til et yderst konstruktivt møde hos statsministeren få timer før. Hun stod formentlig til at blive ny finansminister efter næste valg.

Abildgaard havde mod sædvane åbnet en flaske Brunello tidligt på dagen. Han nippede til vinen og funderede. Hector Hoffmans ulovligheder havde tvunget Hovedstadsbanken i knæ og skaffet Helga og banken et billigere aktiekøb, end nogen kunne have drømt om ... på bekostning af Hovedstadsbankens aktionærer. Dermed slap han formentlig selv for repressalier fra logen og ... ja, vagtkorpset.

Politiet og Finanstilsynet overvejede lige nu alvoren af, at han ikke straks var kommet til dem med sin viden om Hector Hoffmans kursmanipulation. Abildgaard havde forklaret, at han ønskede at komme til bunds i sagen, før han involverede myndighederne, hvilket han jo også gjorde, omend med et par døgns forsinkelse.

Slap han af krogen, var det måske tid til, at han og Majken rykkede teltpælene op og rejste til varmere himmelstrøg og nød afkastet af familiefonden på Molukkerne og nærheden til hendes store familie dér. Et rundhåndet bidrag til den lokale afdeling af vagtværnet ville formentlig sikre ham mod ubehageligheder fra den kant.

Stine Lykkebo stod på broen hen over kystbanen ved Dyrehaven. Hun skuttede sig mod kulden og åndede på hænderne. Hun havde ikke været på arbejde, siden forleden morgen ... Nu var det hele slut. Hector var død, og hun selv var morder. Det var slået klik for hende, da hun så Hectors kone så selvsikker og tryg i sin position som fru bankdirektøren trippe gennem sin velfriserede have ned til Øresund og morgenbade. Nu kunne hun ikke få følelsen af Agnetes iskolde rystende arme, der kæmpede for at få greb i hendes hænder, til at forsvinde.

Øresundstogets skarpe forlygter nærmede sig nordfra. Afskedsbrevet lå hjemme på køkkenbordet. Omverdenen skulle vide, at Hector ikke var morder.

Stine kravlede hurtigt over gelænderet og balancerede på broens smalle kant. Toget nærmede sig, og hun følte, at hun stod og svajede i den isnende blæst. Hun nåede lige at fange lokoførerens forskrækkede øjne, da hun ombestemte sig. Mens toget dundrede under hende, klavrede hun tilbage over det vibrerende gelænder og vaklede hen til bilen. Fumlende fik hun nøglen i den kolde lås og satte sig ind. Hun støttede panden mod rattet. Det var for svært at sige farvel til livet. Men hvad skulle hun nu gøre ... hun måtte ud af landet!