Julekrimi - Kapitel 16: Biljagt

Resumé: Hovedstandsbankens direktør, Hector Hoffman, var under mistanke for mordet på sin kone. Bankens bestyrelsesformand, Jens Abildgaard, inviterede ham til et diskret aftenmøde på havnen, men passagerer i en forbipasserende bil affyrede tre skud mod bankdirektøren.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jannik Sommer sad i Saab’en sammen med Berlingskes journalist Anders Nyholm næste formiddag. De kiggede tavst ud over havneløbets grå vand ude i Sydhavnen, mens motoren holdt dem nogenlunde varme.

Janniks kontakt til pressen var endt i nedtur. Da han ville afspille Agnete Hoffmans optagelse af bankdirektør Hector Hoffmans telefonsamtaler med irlænderen, var lydfilen på hendes iPad slettet!

Villads havde vækket Jannik tidligt samme morgen og bedt ham tænde for TV. TV2 News havde været på pletten sidst på natten, og journalisten rapporterede begejstret fra dramaet på havnen, hvor en mand var fundet skudt i sin bil.

»Det var Hector Hoffman i Audi’en … med godt med alkohol i blodet,« fortalte Villads i telefonen.

»Du skal også lige købe BT på vejen ind. De skriver, at Hoffman er mistænkt for at have myrdet konen.«

Da Villads lagde på, traf Jannik sin beslutning. Han kunne ikke sidde inde med sin viden om Hoffmans kursmanipulation længere. Der måtte være en sammenhæng til mordene. Han gik til pressen, uanset hvad Villads mente!

Jannik skævede til journalisten. Han fingerede ved Agnete Hoffmans iPad, som Jannik havde lovet ham indeholdt hans livs historie.

»Jeg har faktisk allerede hørt rygter om, at Hovedstandsbanken er ude i problemer,« sagde Anders Nyholm langsomt.

»Analytikerne undrer sig også over kursudviklingen her på det sidste, og … »

Pludselig krakelerede sideruden, og iPad’en eksploderede mellem Nyholms hænder.

»Der er nogen, der skyder! Kør for helvede,« skreg han.

»Auv, auv,« jamrede han og holdt om sin blødende arm.

Jannik satte i gear, trådte på speederen og hev rattet til venstre, og Saab’en undgik med nød og næppe havnebassinet, da den skød frem. I øjenkrogen så han en mørk bil på vej mod dem med fuld fart. »Kør!« skreg journalisten.

Jannik tog hjørnet i tredje gear, og bilen skred faretruende ud.

»Drej kontra, for fanden mand! Du slår os ihjel.«

To skud borede sig ind i bilens sidedør, og det føltes, som om Saab’en blev ramt af en torpedo. Jannik rettede op og jokkede på speederen.

»Hen, hvor der er mennesker! For helvede, vi skal ud af det her øde områ … Endnu et skud ramte bilen, og journalisten sank sammen mod sidedøren.

Jannik kørte, som han aldrig havde kørt før. Forude så han en stor containerlastbil med anhænger nærme sig fra venstre. Chaufføren tudede i hornet. Jannik limede sin fod til gaspedalen og bunden af bilen, så låret værkede.

Lastbilen var under en halv meter fra ham, da han fræsede forbi. Han kiggede i bakspejlet. Chaufføren bremsede, og vogntoget knækkede sammen som en gigantisk foldekniv og spærrede vejbanen for forfølgerne.

Janniks hjerte hamrede. Noget klistrede højre hånds fingre til rattet. Blod! Han forsøgte at tørre hånden i sit tørklæde uden at sænke farten. Han skottede til journalisten. Der var blod ud over kinden. Jannik kunne ikke se, om han var død eller levende. Endelig ude på Kalvebod Brygge, hvor der var tæt trafik. Han holdt hele tiden øje med bakspejlet. Så syntes han, han spottede den mørke bil og fik endnu et skud adrenalin i årerne. Hjertet hamrede, men det var umuligt at se ordentligt i snefoget.

Med rystende fingre fik han trykket 112 på mobilen, som heldigvis sad i sin holder. Ti minutter mere, så ville en ambulance være ved Hovedbanen, lovede de.

På Rigshospitalet genkendte Jannik straks Berlingskes chefredaktør på det store røde hår, da hun skred ned ad gangen. I to stive timer var han blevet afhørt af politiet om skuddramaet efter, at lægerne havde lappet to dybe flænger i hans hånd. Nu ventede han bare på at blive kørt hjem. Lægerne opererede stadig på Anders Nyholm. Hans tilstand var kritisk.

Elisabeth Moetzen blev mødt af kriminalinspektøren.

»Det er vigtigt for politiets efterforskning, at der ikke slipper noget ud på nuværende tidspunkt,« formanede han.

»Det håber jeg, at du respekterer.«

»Du er Jannik Sommer? Vi taler sammen om lidt, når jeg har hørt, hvad lægerne har at sige,« sagde chefredaktøren. Hun ignorerede politimanden og forsvandt ind på overlægens kontor. En halv time senere sad Jannik sammen med Elisabeth Moetzen i hospitalets julepyntede kantine. Han fortalte hende det hele. Om den utro bankdirektør, hustruens aflytning, mordene på Hoffman-parret, afsløringen af insiderhandel og Agnete Hoffmans lydfil, der forsvandt fra iPad’en.

»Jeg tror, det er min partner, der har fjernet lydfilen,« sagde Jannik.

»Skaf mig den, så kører vi historien i morgen,« sagde chefredaktøren.