Julekrimi - kapitel 15: Et skæbnesvangert møde

I forrige afsnit opsnusede detektiv Villads Antonsen, at politiet mistænker bankdirektør Hector Hoffman for sin kones død. Hoffman var blevet arresteret mistænkt for mordet på sin kone.

I forrige afsnit opsnusede detektiv Villads Antonsen, at politiet mistænker bankdirektør Hector Hoffman for sin kones død. Hoffman var blevet arresteret mistænkt for mordet på sin kone. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bankdirektør Hector Hoffman havde fået lov til at køre hjem fra politistationen efter at have efterladt sit pas og et løfte om at blive i København og omegn. Hectors havemand, den aldrende gartner Andersen, havde afgivet en noget ulden forklaring om, hvornår Hector havde forladt hjemmet i Vedbæk. Men forklaringen havde indtil videre sået så meget tvivl hos politiet om Hectors færden, at han slap for en nat bag tremmer.

Men han var stadig mistænkt. De åbne og gennemrodede skuffer og skabe i villaen i Vedbæk pegede på ham. Hans forklaring om en grim skilsmisse havde ikke stillet ham bedre. Hector følte sig voldsomt desorienteret. Mangel på søvn og for meget alkohol natten før fik det hele til at køre rundt. Han havde forsøgt at få fat i Stine, men hun svarede ikke på hans opkald, og hun var tilsyneladende ikke mødt i banken. Havde hun allerede opdaget, at han var ude af kridthuset?

Han krøb under politiets afspærringsbånd og listede sig op i soveværelset, hvor sengen stod uredt, som Agnete havde forladt den om morgenen. Han havde gennemsøgt værelset uden at finde bånd eller lydfil, da hun som sædvanlig gik ned for at havbade i morges. Ja, herregud. Bare han aldrig havde … Nattøjet lå i en bunke på gulvet. På natbordet lå forskellige pakker med urtemedicin oven på en bog, »Kvinder, der elsker for meget«. Det prikkede i hans øjne, og han skyndte sig ned på sit kontor igen.

I forhold til hans egen elendige situation var det i det mindste et lyspunkt, at Hovedstadsbankens aktiekurs var i klar bedring. Så hans masterplan så ud til at lykkes. Paddy havde gjort sit arbejde til ug ... men hvad nyttede det hele, hvis han blev anklaget for mord ... og kursmanipulation, hvis Abildgaard valgte at gå til politiet.

Ved 21-tiden ringede fastnettelefonen. »Ja, det er Hoffman.« »Goddag, du taler med Rasmus Sixhøj fra BT. Vi har fået oplyst, at din kone har været offer for en forbrydelse. Kan du bekræfte det?« Hector knaldede røret på. Den ringede igen og fortsatte med at ringe, indtil han trak stikket ud. Han tømte et glas whiskey … og et til. Den møgsprøjte! Hvordan var det sluppet ud! Han var nødt til at få fat i formanden … han kunne ikke overskue situationen længere. Han trykkede Jens Abildgaards nummer.

»Har du fundet optagelsen?« Bestyrelsesformandens stemme var kontant og lidenskabsløs som sædvanlig. »Nej … desværre … det … det er ikke derfor, jeg ringer. BT ringede … de har fundet ud af, at Agnete er blevet myrdet!,« kvækkede han.

»Hvad sagde du til dem? Formanden sænkede stemmen en oktav.

»Ingenting, jeg smed røret på!« Der blev stille lidt i telefonen.

»O.k., nu må vi lægge en ordentlig slagplan. Kan du møde mig i aften? Jeg foretrækker at undgå banken. Kør ind til Marmorkajen på Nordhavn, det er mere diskret. Sørg for at holde ved det nye silobyggeri kl. 23. Du kender min grå BMW. Vi ses!« Så var han væk.

I løbet af eftermiddagen var vejret skiftet til rigtig vinter. Det frøs, og sneen føg kraftigt, da Hector bakkede ud af garagen. Motorvejen var reduceret til to sorte spor i alt det hvide. Hector havde svært ved at skelne vejen småfuld, som han var. Små bitte iskorn klistrede sig til forruden, mens viskerne arbejdede. Da han kom tættere på byen, forvandlede sneen sig til pløre. Han navigerede gennem de julepyntede gader på Østerbro og drejede ud på Marmormolen. Han parkerede tæt på kanten og stod ud for at trække frisk luft. Det var omsider holdt op med at sne, og der var tyst med byen på afstand.

Han så på uret... Tyve minutter i. Han satte sig ind igen og startede motoren. Kulden havde hurtigt presset varmen ud af kabinen. Han tjekkede sin private mobil. SMS fra Paddy. Han måtte vente.

Tankerne kværnede i hans hoved … Agnete, Paddy, Stine, banken, BT. Han fandt en miniflaske gin fra flyveren i handskerummet og tømte den. Spiritussen brændte i svælget og reparerede kortvarigt på hans flossede nerver.

Hov, et par billygter dukkede op omkring hjørnet ved lagerbygningen.

Var det Abildgaards BMW? Han åbnede døren for at stige ud. Formanden kørte hurtigt, vejret taget i betragtning. Bagruden var rullet ned, så han, da den store bil hastigt nærmede sig. Hvad? En pistol?

Tre skud hurtigt efter hinanden brød nattens stilhed.

Konkurrence: Ved du, hvem morderen er? Deltag i vores konkurrence på Facebook og vind et lækkert knivsæt.