Julekrimi - Kapitel 11: I logens tegn

Resumé: I forrige afsnit konfronterede Agnete Hoffman sin mand, Hovedstadsbankens direktør Hector Hoffman, med, at hun havde bevis for hans ulovlige insidertip til sin irske forretningsforbindelse. Hun truede ham med politiet, hvis ikke han gik ind på hendes skilsmisse­betingelser. En desperat Hector Hoffman orienterede bankens bestyrelsesformand om sin forbrydelse.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en historisk renæssance-bygning i hjertet af Amsterdam lukkede Hovedstadsbankens bestyrelsesformand Jens Abildgaard øjnene et kort øjeblik og pressede panden mod den kolde rude. Han trak vejret dybt ned i maven og prøvede at få styr på sin puls oven på Hector Hoffmans opkald, som han havde taget ude i hallen. Udenfor glimtede det sorte vand i kanalen svagt i skæret fra en gadelygte.

Så tog han sig sammen og gik stift ind i mødesalen igen. Tredive hoveder vendte sig mod hans høje tynde skikkelse.

»Må jeg bede om ordet!« Alles øjne rettedes mod ham. Formanden i den dybrøde kappe med bred hvid blondekrave nikkede. »Hector Hoffman, som er direktør for Hovedstadsbanken i København, har i strid med loven tippet en Padraigh McFadden, leder af en investeringsfond, Trust Partner og bosiddende i Irland, om bankens planlagte fusion med NKI Bank med det formål at manipulere aktiekursen i vejret.«

Jens Abildgaard rettede blikket mod Helga. »Hoffmans kone har fundet ud af det og truer ham med politiet, hvis han ikke går ind på hendes betingelser for skilsmisse!« sagde han på fejlfrit hollandsk.

Der var stille et stykke tid. Ingen af mødedeltagerne omkring det massive egetræsbord rørte sig. Den enorme sal med dystre træudskæringer af længst glemte symboler, uvurderlige malerier af fortidens mestre i guldrammer, tunge draperier og blyindfattede ruder pressede sin århundredgamle historie og tradition ned over dem. Som en formaning om at agere til den herskende klasses og dermed landets bedste. Som logen altid havde gjort.

Også når det gjaldt en fusion mellem to danske banker, hvor logen havde interesser, og hvor et logemedlem var øverste ansvarlige. Og hvor fiasko kunne skade medlemmets og dermed logens styrke.

»Du må få sat en stopper for det omgående. Og sørg for, at både han og konen tier!« Erhvervsminister Helga Steenhoovens ansigt var udtryksløst som en hvid maske. Hendes stemme skar igennem stilheden i salen. »Har du styr på ham?«

»Jeg mødes med ham, straks jeg lander i København i morgen.«

»Og du træffer passende foranstaltninger?« Det var formandens dybe bas. »Hvad med konen?«

»Jeg foretager det nødvendige, ja.« Abildgaard rejste sig og stillede sig bag den højryggede stol.

»Jeg forventer at blive holdt underrettet. Du har mit private mobilnummer, hvis du har brug for hjælp.« Danmarks erhvervsminister så vredt på ham.

Jens Abildgaard nikkede tavst. Så rømmede han sig.

»Dames en heren … De må have mig undskyldt.« Han bukkede for formanden og for de øvrige deltagere. »Goedenacht.«

I hallen overlod han sin egen flaskegrønne kappe og den bredskyggede hat til butleren, som lydløst åbnede den massive fordør for ham.

Udenfor ramte den råkolde luft hans ansigt. Han krydsede den smalle gade til kanalen og stod lidt og vippede på hælene. Det olieagtige vand slog sagte mod bolværket. De gamle gadelygter kastede kun lidt lys i tågen, som drev gennem byen.

Han burde have sagt sig selv, at det var nødvendigt at holde et forfængeligt og emotionelt fjols som Hoffman i kort snor. Sådan en selvovervurderende spradebasse, som havde rodet Hovedstadsbanken ud i en hovedløs dans med den keltiske tiger. Og som ikke kunne holde bukserne lukket i selskab med bankens kvindelige ansatte. Også her burde han, Abildgaard, have grebet ind.

Fusionen mellem Hovedstadsbanken og NKI Bank skulle bare gennemføres. Det gjaldt logens formue – og hans egen ære.

På hotellet bookede han plads på et morgenfly til København, inden han gik i seng og forsøgte at få et par timers søvn.