Jobrapport fra USA bedre end ventet

Den amerikanske arbejdsmarkedsrapport fredag eftermiddag viser, at USA stadig har et solidt arbejdsmarked.

Det er dog ikke så overraskende, da en lavere økonomisk vækst først vil slå igennem på beskæftigelsen efter nogle måneder. Det oplyser seniorøkonom i Danske Bank, Niels-Henrik Sørensen.

- Beskæftigelsen var lidt større end ventet . Arbejdsmarkedet ser robust ud, men efter to kvartaler med ekstrem høj vækst i USA's økonomi, så er der en forsinkelse på tre-fire måneder, før en lavere vækst vil vise sig i arbejdsmarkedstallene, siger Niels-Henrik Sørensen til RB-Børsen.

Arbejdsløsheden i USA var 4,7 pct. i november, svarende til arbejdsløsheden i oktober. Analytikere adspurgt af Bloomberg News havde ventet en stigning til 4,8 pct., og de 78 estimater spredte sig i intervallet fra 4,7 pct. til 4,9 pct.

Der er skabt 94.000 nye job uden for landbruget i USA i november mod 170.000 i oktober. Tallet for oktober er revideret op med 4000 stillinger. Det var ventet, at der ville være 80.000 nye november-stillinger ifølge medianen af 82 estimater, som Bloomberg News har indsamlet. Estimaterne lå dog ganske spredt fra 5000 færre job til 195.000 nye job.

Amerikanernes gennemsnitlige timeløn steg 0,5 pct. i november fra plus 0,2 pct. i oktober. Det var mere end ventet. Medianen af 61 estimater, som Bloomberg News havde indsamlet gav forventing om en stigning på 0,3 pct. Estimaterne lå sig fra en stigning på 0,2 pct. til 0,4 pct.

Arbejdstiden for amerikanerne var som ventet uændret 33,8 timer, når der sammenlignes med måneden før. Alle analytikeres estimater pegede på 33,8 timer.

RB-Børsen