Ivanka Trumps kinesiske skoproducent undersøges for dårlige arbejdsforhold

En kinesisk fabrik, som fremstiller sko til den amerikanske præsidents datter, Ivanka Trump, bliver gransket for tvivlsomme arbejdsforhold for de ansatte, der inkluderer overdrevent lange arbejdstimer.

Ivanka Trump, the daughter of US President, attends a press conference at the president's residence in Jerusalem on May 22, 2017. / AFP PHOTO / THOMAS COEX Fold sammen
Læs mere
Foto: THOMAS COEX
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skoen trykker hos Donald Trumps datter, Ivanka Trump.

Huajian International er navnet på firmaet, der ejer den kinesiske skofabrik, og det er den ejer, der nu er kommet i søgelyset for angiveligt at ville presse mere arbejde og flere timer ud af skofabrikkens arbejdere, skriver New York Times.

En aktivist for den amerikanskbaserede gruppe China Labor Watch ved navn Hua Haifeng blev i denne uge anholdt af de kinesiske myndigheder for illegalt at have gået undercover i firmaet, og to andre aktivister er meldt savnet.

Amnesty International krævede i onsdags, at de tre aktivister bliver udleveret, skriver Associated Press.

New York Times tog i december sidste år til Kina og interviewede ansatte på fabrikken, der klagede over 14-timers arbejdsdage med tre timers ubetalte pauser.

Virksomhedens arbejdere er ikke så billige, som de førhen har været. Det skyldes, at unge kinesere i stigende grad tager længere uddannelser, og arbejdsstyrken til fabriksarbejde bliver stadig mindre.

Den kinesiske skoproducent afskriver selv alle anklager om lovbrud for rent opspind.

»I har som et velanset globalt medie bragt mange usande historier, der ikke er baseret på fakta og ikke har haft vores samtykke,« siger Long Shan, der er talsperson for Huajian Group til Associated Press.

Ivanka Trumps udenlandske skoproduktion har tidligere været i medierne på grund af modsætningsforholdet i, at hendes far og USA’s præsident, Donald Trump, har gjort kampagne for at få produktionsvirksomheder tilbage til USA.

Ivanka Trumps skomærke har overfor Washington Post ikke villet kommentere sagen, men skofirmaet Marc Fisher, der producerer sko for Ivanka Trump og andre mærker siger, at de kigger på sagen.