ISS dropper kontrakter i kriselande

Den offentlige sektor i Grækenland, Portugal og Spanien betaler ikke til tiden, og derfor trækker ISS stikket.

Den offentlige sektor i Grækenland, Spanien og Portugal betaler ikke til tiden, og derfor annullerer ISS en række kontrakter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gældskrisen i Sydeuropa rammer den den danske servicegigant ISS. Den offentlige sektor har nemlig svært ved at overholde betalingerne, og det får konsekvenser i fremtiden.

"Vi har en udfordring fremadrettet med den offentlige sektor specielt i Sydeuropa, hvor vi siger nej til nye kontrakter og annullerer nogle af dem, vi har. Vi går fra forretninger, vi har i dag, fordi det er svært at have med den offentlige sektor at gøre i de kriseramte lande," siger ISS' adm. direktør Jeff Gravenhorst til Business.dk.

"Det er helt klart, at den offentlige sektor i Sydeuropa betaler ikke til tiden. For os er det primært Grækenland, Spanien og Portugal. Vi vil ikke have vækst for vækstens skyld. Det skal være kvalitetsvækst. Derfor vil der være områder, hvor vi bliver nødt til at skære kontrakter fra, fordi betalingerne ikke sker til tiden," fortsætter han.

Jeff Gravenhorst tildeler de europæiske markeder en stor del af æren for ISS' største organiske vækst i 10 år, men usikkerheden omkring gældskrisen betyder, at han ikke vil garantere samme vækst næste år. Væksten endte på 6,2 procent, men næste venter ISS kun en vækst mellem 4 og 6 procent.

"Verden er usikker, og derfor er det svært at spå om, hvordan året bliver. Vi forventer at have samme vækst i emerging markets, og vi har god succes i Europa - især i den nordlige del," siger han.