Investorer jubler over SAS-massefyringer

Dagens udmelding om massefyringer i SAS sendte aktiekursen i vejret. Fyringerne er en positiv nyhed, vurderer analytiker.

Foto: Susana Vera. SAS' koncernchef Mats Jansson præsenterede i dag halvårsregnskab. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen
Umiddelbart efter SAS meddelte, at luftfartsselskabet skal fyre i omegnen af 1500 medarbejdere, steg aktiekursen markant. Det overrasker ikke Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank. Han havde faktisk ventet en større stigning, end det ser ud til at blive. ”Det er ikke unaturligt, at der sker store udsving oven på sådan en meddelelse,” fortæller han.

SAS-aktien steg med otte procent til kurs 2,76, efter virksomheden i morges præsenterede halvårsregnskab. Efter at være dalet en smule igen hen over formiddagen, ser den i øjeblikket ud til atter at stige.

”En stigning nærmere de otte procent vil være retfærdigt oven på det her regnskab,” vurderer Jacob Pedersen, der ikke vil afvise, at aktiekursen stiger yderligere.

Regnskab bedre end ventet
Grunden er, at det blodige regnskab, som SAS præsenterede i dag, trods alt er bedre end forventet. Særligt er indtjeningen i 2. Kvartal forbedret, og SAS har formået at skære kraftigt ned på omkostningerne.

Men hvorfor er det en god nyhed for investorerne, at SAS skal fyre?

”Det er det fordi, SAS i forvejen har et omkostningsniveau, der er for højt. Alle andre flyselskaber rundt om i Europa er i færd med at effektivisere, og det gør SAS også nu,” siger Jacob Pedersen.

Han vurderer, at SAS er op til to milliarder efter deres konkurrenter, og hvis det hul kan lukkes, kan SAS begynde at flyve til samme priser som konkurrenterne. Det vil betyde markant forbedrede, kommercielle muligheder, der vil føre selskabet frem, spår han.