Investorer får 100 mia. kroner i aktietilbagekøb, og Skats revisorer må lægge ryg til kritik

De danske virksomheder tjener så mange penge, at de bliver nødt til at give dem væk. Aldrig har investorerne fået så meget tilbage fra de store danske virksomheder, der udbetaler knap 100 milliarder kroner i udbytter og aktietilbagekøb i år. Det svarer til 81 pct. af de penge, de tjente sidste år. Det får aktiekurserne til at stige, men det er der sådan set ingen grund til, påpeger eksperter.

Kritikken hagler ned over Skat, efter det kom frem at svindlere har snydt sig til 6,2 milliarder kroner i uberettigede udbetalinger for aktieudbytte. Men en smule matematik og lidt opfølgende arbejde burde have fået alarmklokkerne til at ringe hos Skats interne revisorer, lyder kritikken nu. Jobopslag fra netop den afdeling viser i øvrigt, at den interne revison blev halveret i den periode svindlen stod på.

Opsvinget er så småt i gang, og vi har nu haft den længste periode med vækst siden 1990'erne. Men medregner man befolkningstilvæksten, så er velstanden slet ikke vokset i den periode, Helle Thorning-Schmidt var statsminister.

Dagen i dag byder på ledighedstal fra Euroområdet og PMI-indikatorer fra både EU og Kina. Og så har Ryanairs farverige topchef Michael O'Leary indkaldt til pressemøde, men ingen ved endnu hvorfor. Følg med på i dag på Business.dk.

Hav en dejlig og produktiv dag. God morgen fra Mads Kolby, dagens onlineansvarlige.