Investeringsvindue skal sætte gang i erhvervslivet

I resten af 2012 og 2013 skal landets virksomheder lokkes til at forny produktionsapparatet via et ekstrafradrag, foreslår regeringen i sin skattereform.

Regeringen og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) præsenterede i dag forslag til skattereform. Arkivfoto: Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringen forsøger at sparke gang i virksomhedernes investeringer ved at indføre et "investeringsvindue", som giver virksomhederne et ekstrafradrag på 15 procent i resten af 2012 og 2013.

Det fremgår af regeringens skattereform, der blev præsenteret tirsdag kort før middag.

Virksomhederne kan således foretage afskrivninger på op til 115 procent af investeringer foretaget i denne periode. Regeringen forklarer, at en virksomhed, der inden for investeringsvinduet investerer en million kroner i en maskine, vil således over tid betale 37.500 kroner mindre i selskabsskat end ved de gældende regler.

"De bedre afskrivningsmuligheder forventes at øge de private investeringer med i alt 15-20 milliarder kroner i perioden, hvor investeringsvinduet gælder. En betydelig del vil være fremrykning af investeringer, som ellers skulle foretages senere. Men der vil også blive tale om helt nye investeringer," skriver regeringen og tilføjer:

"Investeringsvinduet vil medvirke til at forny og effektivisere virksomhedernes produktionsapparat hurtigere end ellers. Det giver bedre konkurrenceevne og højere produktivitet, og virksomhederne vil stå bedre rustet til fornyet fremgang i dansk økonomi."

Samtidig vurderer regeringen, at investeringerne i sig vil skabe øget aktivitet og flere job på kort sigt.

Investeringsvinduet skønnes at give ca. 1.000 ekstra job allerede i år og omtrent 6.500 ekstra i 2013, fremgår det af regeringens beregninger.