Interview: Forandring i innovativt miljø

Jørgen Alsing er tiltrådt som adm. direktør for Ericsson Danmark. Desuden beholder han sit tidligere job i firmaet som direktør for Managed Services Practice.

Hvilke forventninger har du til dit nye job?

Jeg forventer at være med til at forme det danske telemarked og den spændende transformation, der foregår lige nu. Konkurrencen er hård, og danske televirksomheder er internationalt set langt fremme på teknologier. Det giver samlet et innovativt og disruptivt miljø.

Hvilke overvejelser har du gjort dig i forbindelse med dit skifte? Hvad bliver anderledes?

Endnu mere langsigtede strategiske forløb i partnerskab med vores kunder, der dækker Danmark, Færøerne, Grønland og Island. Og så nok lidt færre rejsedage.

Hvad har været den røde tråd i din karriere?

Udadtil har kundekontakt og forretningsudvikling været en rød tråd. Jeg brænder for at skabe nye partnerskaber med både eksisterende og nye kunder. Indadtil har personligt lederskab været en anden rød tråd. Jeg har haft ledelsesansvar i næsten hele min snart 24-årige karriere i Ericsson, og nyder udfordringer med at sammensætte teams der kan udføre »små mirakler«.

Hvad er din uddannelse, og hvordan ser du sammenhængen mellem din uddannelses- baggrund og dit nye job?

Jeg er oprindeligt uddannet akademiingeniør, og min tekniske baggrund har dannet baggrund for arbejdet med forretningsudvikling. Jeg har videreuddannet mig med en række Executive forløb på Harvard, Columbia og i London. Jeg har desuden boet og arbejdet i England i syv år og har i de seneste år haft internationalt ansvar i Ericsson.

Hvad ser du selv som de største udfordringer i din nye stilling?

Den store transformation af virksomheder, som har mobilteknologien som fundament. Det mange kalder the internet of things. Den største udfordring er at balancere denne markedstransformation samtidig med den transformation, Ericsson gennemgår på fuld kraft i øjeblikket.