Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Nervøsitet for holdningsforskelle i den britiske regering op til de fortsatte brexit-forhandlinger med EU-Kommissionen tager mandag toppen af pundets styrke over for dollar og de fleste andre større valutaer.
I sidste uge styrkedes pundet på baggrund af en høgeagtig retorik fra den britiske centralbank, Bank of England, samtidig med at amerikanske inflationstal skuffede.
Men mandag rettes opmærksomheden mod en mulig uenighed i regeringen mellem finansminister Philip Hammond og handelsminister Liam Fox om vilkårene for borgerrettigheder efter brexit.
Hammond har i weekenden udtalt, at der vil blive tale om en overgangsperiode på et par år efter brexit, mens Fox mener, at et par måneder er tilstrækkeligt.
Antydningen af uenighed af en hvilken som helst slags internt i regeringen frygtes at gøre det vanskeligt for Storbritannien at forhandle en god brexit-aftale i land.
Mandag først på eftermiddagen koster et pund 1,3062 dollar mod 1,3085 dollar fredag eftermiddag. Umiddelbart efter weekenden var pundet oppe i 1,3117 dollar, som var det stærkeste niveau i ni måneder. Men for en uge siden var kursen helt nede i niveauet 1,29 dollar for et pund.
Mellem euro og dollar er styrkeforholdet mandag eftermiddag nærmest uændret. En euro koster 1,1464 dollar mod 1,1445 dollar per euro fredag eftermiddag og 1,1465 dollar mandag morgen.
I fraværet af japanske markedsdeltagere, der holder fri mandag, styrkes yen desuden marginalt til 112,45 yen per dollar fra 112,55 yen per dollar fredag.
/ritzau/FINANS