Ingen renteændring i udsigt

Når den europæiske centralbankschef Jean-Claude Trichet i dag kl. 13.45 holder møde med centralbankcheferne fra de 13 EU-medlemslande, der har indført Euroen, vil han efterfølgende melde ud, at renten holdes i ro.

Sådan lyder vurderingen fra alle økonomer. Ifølge cheføkonom i Nordea kan ECD dog stadig nå at sætte renten op i år:

»Det er fortsat mulighed for, at de hæver renten til december. Sandsynligheden for, at renten stiger, er dog mindre end før,« siger cheføkonom Helge J. Pedersen.

Den seneste tids finansuro, de mange negative tal fra USA og den svage dollar fik i sidste måned den amerikanske centralbank til at sænke rente i USA med en halv procent. Det har øget presset på ECB for ikke at sætte den europæiske rente op. Deutsche Bank har endda forudset, at Jean-Claude Trichet sætter renten ned to gange inden næste sommer.

Men foreløbig bliver renten altså på de nuværende 4,0 procent ifølge Danske Bank, Nordea og Handelsbanken. Det interessante er derfor, hvad Trichet siger på det efterfølgende pressemøde. Her vil hvert et ord blive vendt og drejet af finansmarkederne, og det er denne tolkning, der vil afgøre, om aktiekurserne efterfølgende går op eller ned.