Ingen gratis træning til ansatte i fitness-kæde

Skat. Motionskæde må hverken lade sine ansatte benytte redskaberne gratis og skattefrit. Det fremgår af et bindende svar, som Skatterådet netop er kommet med.

Virksomheder med egne motionsfaciliteter kan godt lade de ansatte bruge dem helt skattefrit og gratis.

Men det gælder ikke fitnesskæder. Det fremgår af et bindende svar, som Skatterådet netop er kommet med.

Her siger Skatterådet, at ansatte i en fitnesskoncern ikke kan bruge motionsfaciliteter gratis og skattefrit på tværs af selskaberne.

De ansatte på de enkelte centre må heller ikke få fri adgang til faciliteterne uden at betale skat af værdien (de reelle omkostninger).

Da motionsydelser er koncernens levevej, skal virksomheden kræve betaling fra den ansatte, ellers udløser det skat af værdien af ydelsen, altså et medlemskab.

Almindelig løn- Skat har jo hele tiden betragtet fitnessabonnementer som "almindelig løn," der skal beskattes, konstaterer revisor Lars Jakobsen, Bdo Scanrevision, der ikke er overrasket.

Han peger på, at der er tale om et helt andet regelsæt end reglerne om skattefrie personalegoder på virksomheden. For her er fitness også firmaets levevej og så er der andre regler i kildeskatteloven, som gælder. Når en arbejdsgiver forærer nogle af firmaets egne produkter/ydelser til de ansatte, er der nemlig også skattepligt for den ansatte. Folketinget har dog lavet en lille lempelse, så det er tilladt at give de ansatte rabat på firmaets egne produkter.