Ingen ekstra penge til de lavest lønnede

Hjemmehjælperne og personalet på plejehjemmene kommer til at erfare, at de ikke kan betale købmandsregningen med politiske løfter.

Anders Bondo Christensen, forhandlingsleder på det kommunale KTO-område, og formand for Danmarks Lærerforening. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Helsinghof
Måneders erklæringer fra især Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet om et lønløft til de lavest lønnede i bl.a. ældreplejen ender med en lang næse, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Selv om de to partier sammen med SF har flertal, har de reelt opgivet at skaffe ekstra penge til det særlige lønløft. Og de andre offentligt ansatte har ikke tænkt sig at betale for, at plejepersonalet får højere løn.

De afviser opfordringer fra DF og S om at tage hensyn til de lavest lønnede:

»Diskussionen om et særligt lønløft til bestemte grupper forudsatte, at der var blevet fundet en ekstra sum penge til formålet. Det skete ikke. Det har de fleste vel efterhånden erkendt, og derfor er den diskussion efter min opfattelse slut,« siger Anders Bondo Christensen, forhandlingsleder på det kommunale KTO-område, og formand for Danmarks Lærerforening til Jyllands-Posten.

Både Socialdemokratiets formand, Helle Thorning-Schmidt, og Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, mener, at der stadig er håb om, at deres løfter til de lavest lønnede kan blive opfyldt, fordi regeringen har fremrykket nogle lønstigninger for de offentligt ansatte fra 2009 til 2008, så pengene er på forhandlingsbordet allerede nu.

»De højtlønnede skal jo i hvert fald ikke have nogen af de penge. Akademikerne og kommunaldirektørerne skal ikke have. De har jo fået deres del af kagen de senere år. Det har de lavtlønnede ikke,« siger Pia Kjærsgaard.