Inflationen har snydt dig for 7000 kr.

Danske varer er steget væsentligt mere end udenlandske varer over de seneste syv år, og det har kostet danskerne en ekstraregning på 7000 kr. for deres indkøb. Men det skal vi glæde os over, mener Danske Bank.

Det skriver Borsen.dk, der har bedt Danske Bank om at lave en beregning over, hvor meget de danske forbrugsvarer er steget i pris gennem de seneste syv år. Forskellen er markant. De danske forbrugsvarer er steget med 16,8 procent, mens de udenlandske varer er steget 7,1 procent.

Det svarer til, at hver dansker har betalt knap 1.000 kroner mere om året i gennemsnit for de danske vare sammenlignet med prisen på de udenlandske. I hele perioden svarer det altså til en merpris på 7.000 kroner.

En af forklaringerne er, at den effektive kronekurs står stærkt og gør, at udenlandske produkter bliver billigere, men det skal vi ikke være kede af, siger analytiker i Danske Bank Christian Heinig:

"Vi skal først og fremmest glæde os over, at vi har et højt velstandsniveau og en høj løn herhjemme, som vi ikke ville være foruden, " siger han.

Kilde: Borsen.dk