Industrien ser igen lyst på fremtiden

Konjunkturbarometeret for industrien vender mundvigene opad igen i juni måned. Også byggeriet er positivt.

»Der har været lidt oprørte vande for de danske virksomheder i de seneste måneder, hvor vi blandt andet har set fald i eksporten. Men der blæser gunstige vinde over Europa i øjeblikket, blandt andet fra vores største eksportmarked, Tyskland,« siger Kent Damsgaard, der er vicedirektør i Dansk Industri. Fold sammen
Læs mere
Foto: pr-foto Meincke Sif

Efter en nedtur i maj peger konjunkturudsigterne for industrien igen den rigtige vej i denne måned.

Danmarks Statistik tager hver måned temperaturen på optimismen i forskellige brancher, og særligt industrivirksomhederne ser i den seneste måling ud til at have genfundet troen på bedre tider.

Konjunkturindikatoren for industrien er gået fra -6 i maj til +2 i juni.

Det betyder groft sagt, at et negativt syn på fremtiden er afløst af et svagt positivt. Samtidig er indikatoren på det højeste niveau siden maj 2014.

- Der har været lidt oprørte vande for de danske virksomheder i de seneste måneder, hvor vi blandt andet har set fald i eksporten.

- Men der blæser gunstige vinde over Europa i øjeblikket, blandt andet fra vores største eksportmarked, Tyskland, siger Kent Damsgaard, der er vicedirektør i Dansk Industri.

Ifølge chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea er det franske valgresultat og den kraftige opbakning til præsident Emmanuel Macron også med til at styrke troen på økonomisk fremgang i industrien.

Også i byggebranchen er humøret højt. Her siger konjunkturindikatoren -2, og det er det højeste niveau siden marts 2008.