Indkøbschefer venter tiltagende vækst

Danske indkøbschefers forventningsindeks, Dansk PMI, viser tiltagende vækst i industriaktiviteten, oplyser Dansk Indkøbs- og Logistik Forum.

Ser man et år tilbage, lå dansk PMI på 58,4 i marts, mens beskæftigelsen lå på 51,8, viser tallene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

PMI-indikatoren, der er en indikator for den faktiske aktivitet i de adspurgte virksomheder, steg til 53,1 i marts mod 50,8 i februar. PMI har dermed taget endnu et skridt op og er et stykke over den neutrale værdi på 50.

- Det sæsonkorrigerede indeks Dansk PMI steg i marts til 53,1 og indikerer dermed tiltagende positiv vækst i industriaktiviteten sammenlignet med februar, hvilket er den første stigning siden november 2015. Indekset har nu befundet sig over 50 i de sidste 19 måneder, skriver Dansk Indkøbs- og Logistik Forum.

Udviklingen dækker over et fald i underindekset for nye ordrer, men en stigning i beskæftigelses- og produktionsindekset.

- Dansk PMI skyldes hovedsageligt en mærkbar stigning i underindekset for beskæftigelse, som steg i marts med 9,8 pct.point til 61,8, hvilket signalerer solid og accelererende vækst i beskæftigelsen, oplyses det.

Ser man et år tilbage, lå dansk PMI på 58,4 i marts, mens beskæftigelsen lå på 51,8, viser tallene.