IMF advarer verdens centralbanker imod at hæve renten

Hold fingrene fra rentereguleringsknappen. Sådan lyder budskabet fra Den Internationale Valutafond (IMF) til verdens centralbanker.

Foto: ADEK BERRY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det sker forud for weekendens møde blandt verdens største og vigtigste centralbanker og finansministre i Ankara, skriver Financial Times.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har tidligere overvejet at hæve renten i USA denne måned, og stod ikke alene i IMF's skudlinje.

I en dagsordensættende besked til G20 finansministre og centralbanks overhoveder, meddelte IMF ,at det ventede økonomiske boost fra de lave oliepriser ikke har formået at materialisere sig, og med lave inflationsrater i verdens udviklede økonomier lyder anbefalingen, at "monetær politik må forholde sig tilpasningsparat for at forhindre renten i at stige for tidligt".

IMF påpeger torsdag, at verdens ledende økonomier, deriblandt den amerikanske, japanske og eurozonen, ikke har levet op til forventningerne for årets første seks måneder. Derfor har IMF bedt G20-landene om fortsat at arbejde på at implementere reformer, der kan bringe landene ud af deres nuværende moderate økonomiske vækst.