IMF advarer om dansk boligboble

Efter næsten fire år med negative renter er det på høje tid, at danske politikere adresserer risikoen for en mulig ny dansk boligboble, advarer IMF.

Nordhavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny dansk boligboble kan være under opsejling, hvis ikke danske politikere skrider til handling. Sådan lyder advarslen fra den Internationale Valutafond i dag. Ifølge David Hofman, der er IMFs landechef for Danmark, er der brug for politiske tiltag for at regulere de danske huspriser, der flere steder har været kraftigt stigende i de senere år med lave renter.

Det skriver Bloomberg.

»Vi opfordrer stærkt myndighederne til at skride til handling tidligt for at dæmpe de stigende huspriser, og vi ser behov for handling på flere områder,« siger David Hofman.

Blandt andet foreslår IMF at reformere planloven, der bestemmer, hvor der må bygges boliger samt at gøre reglerne på lejeboligmarkedet mindre restriktive .

David Hofman peger på, at Danmarks har haft negative renter i længere tid end noget andet land, og den politik, de danske politikere kommer til at benytte, kan komme til at danne forbillede for andre lande i lignende situationer.

»De lave renter er benzin for boligprisstigningerne,« siger David Hofman, der dog ikke frygter, at en dansk boligboble nødvendigvis er meget nært forestående. Men bekymringen kan blive reel, forudser han.

»Vi er overbeviste om, at hvis de her ting ikke bliver adresseret, kan vi snart havne i en situation, hvor huspriserne når et mindre komfortabelt niveau end i dag.«