Idrætsfolk har iværksættertække

Iværksættere. Disciplin, målrettethed og en stor mængde energi er kvaliteter som er gennemgående hos eliteidrætsudøvere. Det er samtidig også kvaliteter, der driver en god iværksætter.

Langt de fleste danske elitesportsfolk er klædt overordentlig godt på til en erhvervskarriere. De er i gennemsnit bedre uddannet end resten af den danske befolkning, og besidder kompetencer, der særligt egner sig til iværksætterlivet.

- De er klart mere veluddannet end resten af Danmark. De er præget af meget selvstændighed, målrettethed og er enorm effektive. Det er ret vigtige kompetencer at have med sig som iværksætter, forklarer professor Klaus Nielsen fra RUC, der har forsket i eliteidrætsudøveres valg af karriere.

Kendt navn er en fordelMen elitesportsudøver har også noget andet som vægtes højt, når de ønsker at starte egen forretning. Navnet.

- Et kendt navn kan bruges som en døråbner. Mange opfatter en tidligere sportsstjerne, som en interessant person man gerne vil møde. Men det gælder selvfølgelig kun på den korte bane - på lang sigt skal personen jo præstere, forklarer Nikolaj Henum, der er marketings- og kommunikationschef ved Adecco.

Ekspert i iværksætteri, Torben Bager, underkender heller ikke brandingværdien, der følger med et kendt navn.

- Vi har set flere eksempler på kendte mennesker, der har brugt deres navn til at sætte i gang. Samtidig står nogle af dem med en kapital, der jo altid er en igangsætter for en iværksætter, forklarer direktør for Iværksætterakademiet, Torben Bager.