Hvor flyder DONG-olien hen og hvad skal Lars Seier nu?

DONGs olieforetning kan være på vej i nye hænder. Lars Seier er helt sikkert på vej videre og kendt advokat må sluge en bøde for ufine metoder.

Foto: Claus Fisker. I nordisk sammenhæng er DONG relativt set en større spiller på olie- og gascenen. Man er dog en decideret miniput sammenlignet med DONG-partnerne Eni, BP og ExxonMobil for ikke at nævne Statoil, der er det absolut største olie- og gasselskab i Norden. Men størrelse er én ting i opkøbsammenhæng, strategi er en anden.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

En kædereaktion er gået i gang. DONG præsenterede i fredags sin køreplan frem mod en børsnotering.  Det betød samtidig, at en strategisk gennemgang af selskabets olie- og gasdivision blev sat i værk. Herefter rullede spekulationerne, om det nu kan ende med et decideret salg af noget så centralt som olieforretningen. Og hvem skal så købe? Analytikere og ekspertere har en altoverskyggende favorit til at overtage DONGs olie- og gas-aktiviteter.

En af Danmarks mest eftertragtede advokater i Danmark, beundret for sin intelligens, frækhed og taktiske evner er kommet i unåde hos Advokatnævnet. Karoly Németh får bødestraf, fordi han angiveligt sværtede, politianmeldte og forsøgte at få sin modstander ransaget.

Og når vi er ved kendte personer i dansk erhvervsliv er det heller ikke til at komme uden om Lars Seier, der i går annoncerede sin exit fra det selskab, han var med til at skabe. Han forklarer i et interview med Berlingske Business, hvorfor timingen netop nu er rigtig og hvad han så skal foretage sig.

Læs også Berlingskes erhvervskommentator Jens Chr. Hansen kommentar til Saxo bank-bossens farvel.

Mød også Lars Juhl. Han var millionær og skibsredder, men med hans egne ord fuckede han sit liv op og endte med et hjertestop. Her er hans konkrete råd til andre ledere, der lever livet lidt for hårdt.

Andre, der ikke helt har ramt skiven fornylig, er tyske Volkswagen. Erhvervsredaktør Peter Suppli Benson slår i en kommentar fast, at når tyskere snyder, så gør de det grundigt. 

I dag afholder Dansk Aktionærforening den årlige Investordag - Danmarks største event for private investorer, og dagen byder desuden på tal for den danske detailhandel. Læs business-kalenderen her.

God dag

Med venlig hilsen

Morten Thorborg Jasper