»Hvis du fejler, har du ingen undskyldning«

Daniel Jensen har en fortid som serieiværksætter med vekslende succes. Jobbet som idémager hos Leo Innovations Lab var hans første job som ansat. Det har været en helt ny fornemmelse.

Daniel Jensen er medejer og CEO for Hello Skin. Fold sammen
Læs mere

Daniel Jensen var en af de første ansatte i Leo Innovation Lab for to år siden. Nu forlader han innovationsafdelingen igen som ejer af 50 pct. af den virksomhed – Hello Skin– som han selv har været med til at skabe.

»Da jeg tog jobbet i Leo Innovation Lab, havde jeg været selvstændig i 12 år. Jeg begyndte med en importforretning, da jeg var 17 år. Siden har jeg haft en virksomhed, der solgte jagtudstyr og outdoor-udstyr online. Jeg har også haft en smykkebutik, der ikke gik, som den skulle. Så skulle der ske noget nyt, og det blev til mit første job nogensinde,« siger Daniel Jensen.

Ifølge ham er det meget anderledes at arbejde med at etablere en virksomhed i en virksomhedsintern inkubator, som Leo Innovation Lab er.

Når man er selvstændig, har man kun sig selv og de andre i virksomheden at tage hensyn til. Men som en del af Leo Pharma-koncernen har det været nødvendigt at holde moderskibet orienteret – f.eks. om, hvad Hello Skin havde gang i i England.

Til gengæld har der været nogle til at ordne alt det praktiske.

»Når man starter op for sig selv i en kælder, står man alene med ansvaret for alt – fra momsregnskab til lønudbetaling og rengøring. Det klarer Leo Innovation Lab for os. Til gengæld skal man vænne sig til at koordinere mere. Når du er solo med din virksomhed, er du vant til, at det eneste, der slår dig ihjel, er markedet, eller at du ikke har evnen til at trænge igennem til kunden,« siger Daniel Jensen.

Den største forskel kommer dog på det personlige plan, mener han.

»Hvis du fejler, når du starter i kælderen, så kan du altid sige, at hvis ikke jeg havde haft de her bekymringer, så havde jeg kunnet gøre det bedre. Det kan du ikke her. Du får adgang til alle de kompetencer, du har brug for, så nu har du ingen undskyldninger. Du er nødt til at maksimere dit potentiale. Det er der, hvor du finder ud af, hvornår du rammer loftet. Det handler pludselig kun om at træffe de rigtige beslutninger,« siger Daniel Jensen.